Skip to content

Tipul bucătăriei:

Friptură marocană cu măsline, caise și fistic

Friptură marocană cu măsline, caise și fistic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această friptură de carne de inspirație marocană cu măsline, caise și fistic este o întorsătură delicioasă a unui clasic american. Este, de asemenea, o rețetă grozavă de congelat, fie întreg, fie în porții individuale


Ingrediente

  • tocată de miel 400 g
  • tocată de curcan 400 g
  • firimituri de pâine 50 g
  • ceapă 1, tocat fin
  • ouă 2, bătut
  • chimen măcinat 6 lingurite
  • coriandru 6 lingurite
  • scorțișoară măcinată 3 lingurite
  • lămâi 2, ambele cu coaja si 1 cu suc
  • Miere 3 linguri
  • măsline verzi fără sâmburi 100 g
  • caise uscate 75 g, tăiate cubulețe
  • fistic 75 g, tocat
  • ulei de masline
  • ghimbir ras pentru a face 1 lingura
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g

a servi

  • cuscus
  • frunze amestecate

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți carnea de miel și curcan tocată într-un castron mare și rupeți-o puțin cu o furculiță. Adăugați pesmetul, ceapa, ouăle, câte 4 linguri de chimen și coriandru, 1 linguriță de scorțișoară, coaja de lămâie și 1 lingură de miere, cu 1 linguriță de sare și puțin piper. Amesteca totul foarte bine.

  • Pasul 2

    Pune deoparte câteva măsline, caise și fistic tocate și amestecă restul cu tocată. Unge o tavă de 900 g de pâine, apoi presează tocată, rotunjind ușor blatul. Tăiați măslinele și presă-le deasupra cu resturile de caise și fistic pentru a decora. Înfășurați bine în folie alimentară și congelați acum sau congelați după gătit (vezi mai jos)*.

  • Pasul 3

    Pentru a face sosul, mai adaugam un strop de ulei intr-o tigaie si adaugam restul de chimen, coriandru, scortisoara si ghimbir. Se prajesc usor un minut pana cand condimentele devin parfumate, apoi se adauga rosiile tocate, sucul de lamaie si mierea ramasa. Fierbeți sosul timp de 20 de minute până când se reduce, se îngroașă și miroase parfumat. Sezon. Dacă se îngheață, se lasă să se răcească.

  • Pasul 4

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Stropiti blatul chiftei cu putin ulei de masline. Coaceți timp de 1 oră și 10 minute pe un raft din mijloc până când este fierbinte în mijloc – testați cu o frigărui. Lăsați să se odihnească timp de 15 minute în timp ce reîncălziți sosul, apoi scoateți chifla de carne și feliați gros. Serviți cu cușcuș și o salată verde cu frunze.

  • Pasul 5

    *Note de congelare: Pentru a îngheța, puneți sosul într-o pungă sau cutie sau congelați-l în porții. Congelați friptura întreagă, nefiartă în tavă. Cu două nopți înainte de a o coace, scoateți friptura de carne din congelator și transferați-o la frigider pentru a se dezgheța încet. Sau, după coacere, feliile pot fi înghețate – stivuiți-le între pergamentul de copt, astfel încât să puteți lua cu ușurință câte doriți să le dezgheți simultan. Rece, fac o umplutură grozavă de rulouri la prânz cu salată verde și o bucată de hummus sau tzatziki, sau le înfășurați în folie și se încălzesc într-un cuptor mediu, până când sunt fierbinți, pentru cine. Doar doi dintre voi? Împărțiți carnea tocată în 4 mini forme de pâine și coaceți timp de 25 de minute, la fiert, odată decongelată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 354
  • Gras 16.4g
  • Saturate 4.6g
  • Carbohidrați 21g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 28.6g
  • Sare 1.8g
#Friptură #marocană #măsline #caise #și #fistic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *