Tipul bucătăriei:
Friptură rapidă de pui și linte cu salsa verde
- serveste 2
- Puțin efort
Acest pui fript rapid și linte cu salsa verde face o masă reconfortantă pentru doi în doar 1 oră, făcându-l perfect la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- pulpe întregi de pui 4
- lămâie 1, feliat
- fulgi de sare de mare
- linte Puy 100 g
- lichid de supă de pui sau cub
- mustar Dijon 1 lingura
- otet de vin rosu 1 lingura
- ulei de masline 3 linguri
- capere mici 1 lingură, clătită și scursă
- cornioni sau cornichoni 1 lingura de cubulete fin
- usturoi 1/2 cățel, zdrobit
- pătrunjel cu frunze plate un pumn de frunze, tocate
- mentă un pumn de frunze, tocate
- busuioc un pumn de frunze, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune pulpele de pui într-o tavă mică de copt sau într-o tavă, cu pielea în sus, bagă feliile de lămâie, presară sare și coace timp de 45-50 de minute până devin crocante, aurii și gătită.
-
Pasul 2
Gatiti lintea in apa clocotita in care ati adaugat un strop de bulion sau in care ati maruntit un cub de bulion. Vor dura 15-20 de minute pentru a deveni fragede.
-
Pasul 3
Pentru a face salsa verde, amestecați muștarul, oțetul și uleiul de măsline, apoi amestecați restul ingredientelor cu niște condimente. Se amestecă jumătate prin linte puy fiartă și scursă.
-
Pasul 4
Servește pulpele de pui și feliile de lămâie împreună cu lintea și salsa verde rămasă.
Informatii nutritionale
- Kcals 677
- Gras 40,7g
- Saturate 8.6g
- Carbohidrați 26.4g
- Zaharuri 1.9g
- Fibră 7.3g
- Proteină 47,7g
- Sare 2.5g