Skip to content

Tipul bucătăriei:

Friptură rapidă de pui și linte cu salsa verde

Friptură rapidă de pui și linte cu salsa verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Acest pui fript rapid și linte cu salsa verde face o masă reconfortantă pentru doi în doar 1 oră, făcându-l perfect la mijlocul săptămânii


Ingrediente

  • pulpe întregi de pui 4
  • lămâie 1, feliat
  • fulgi de sare de mare
  • linte Puy 100 g
  • lichid de supă de pui sau cub
  • mustar Dijon 1 lingura
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • ulei de masline 3 linguri
  • capere mici 1 lingură, clătită și scursă
  • cornioni sau cornichoni 1 lingura de cubulete fin
  • usturoi 1/2 cățel, zdrobit
  • pătrunjel cu frunze plate un pumn de frunze, tocate
  • mentă un pumn de frunze, tocate
  • busuioc un pumn de frunze, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune pulpele de pui într-o tavă mică de copt sau într-o tavă, cu pielea în sus, bagă feliile de lămâie, presară sare și coace timp de 45-50 de minute până devin crocante, aurii și gătită.

  • Pasul 2

    Gatiti lintea in apa clocotita in care ati adaugat un strop de bulion sau in care ati maruntit un cub de bulion. Vor dura 15-20 de minute pentru a deveni fragede.

  • Pasul 3

    Pentru a face salsa verde, amestecați muștarul, oțetul și uleiul de măsline, apoi amestecați restul ingredientelor cu niște condimente. Se amestecă jumătate prin linte puy fiartă și scursă.

  • Pasul 4

    Servește pulpele de pui și feliile de lămâie împreună cu lintea și salsa verde rămasă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 677
  • Gras 40,7g
  • Saturate 8.6g
  • Carbohidrați 26.4g
  • Zaharuri 1.9g
  • Fibră 7.3g
  • Proteină 47,7g
  • Sare 2.5g
.
#Friptură #rapidă #pui #și #linte #salsa #verde
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *