Skip to content

Tipul bucătăriei:

friptură de căprioară cu țelină

Fripturi de cerb cu țelină unsă cu unt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Fripturile de cerb sunt o bucată grozavă de carne – slabă, sănătoasă și capabilă să facă un fel de mâncare simplu să pară ceva special. Această rețetă celebrează iarna cu țelină, jeleu de coacăze și coajă de portocală. Mâncare confortabilă perfectă pentru o noapte rece de Crăciun.


Atunci încercați această rețetă de fripturi de căprioară uitați-vă la plăcinta noastră cu carne de căprioară, wellington cu carne de căprioară, burger cu căprioară și mai multe rețete de căprioară.

Ingrediente

  • țelină 1 mediu
  • unt 50 g
  • ulei
  • fripturi de vânat 2
  • portocale 1, cu coaja si zeama
  • jeleu de coacăze roșii 1 lingura
  • otet de vin rosu 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați țelina și tăiați-o în bucăți. Se încălzește jumătate din unt într-o tigaie adâncă și se lasă să se rumenească puțin, apoi se adaugă restul
    de unt și țelină și prăjiți-l, întorcând bucățile des până devine auriu și fraged în centru, aproximativ 20 de minute. Asezoneaza bine.

  • Pasul 2

    Încinge o tigaie, ulei și condimentează fripturile și prăjește-le 3 minute pe fiecare parte. Odihnește-le timp de 5 minute. Varsati sucul de portocale in tigaie (folositi o tigaie curata daca ati ars deloc tigaia) si lasati sa faca bule, apoi adaugati coaja si jeleul de coacaze si lasati jeleul sa se topeasca, apoi adaugati otetul si sucurile de odihna pentru friptura. și balonează pentru scurt timp. Serviți friptura stropită cu sos, cu țelină și câteva legume verzi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 410
  • Gras 25g
  • Carbohidrați 9.8g
  • Fibră 11.2g
  • Proteină 30.9g
  • Sare 1.1g
#Fripturi #cerb #țelină #unsă #unt
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *