Tipul bucătăriei:
Fripturi de gammon glazurate cu melasă
- serveste 4
- Uşor
Profită la maximum de melasă neagră-amăruie asociindu-se cu gammon suculent. Serviți cu felii de cartofi crocante și un chutney de ananas pentru a echilibra fripturile cu carne
Faceți această rețetă de gammon glazurat cu melasă, apoi verificați gammon-ul nostru de gătire lentă, gammon fript și șunca coptă.
Ingrediente
- coacerea cartofilor 1-2 mari, tăiate în felii
- ulei de masline 3 linguri
- ananas 200 g, decojite și tăiate cubulețe de 1 cm
- Pasta de chilli Belazu Urfa 1 lingura
- lămâie verde 1, suc
- coriandru o mână, tocată
- fripturi de gammon neafumate 2
- melasă neagră 1 lingura
- Cinci condimente chinezești ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Gătiți felii de cartofi într-o tigaie mare cu apă clocotită ușor sărată timp de 6 minute, apoi scurgeți bine.
-
Pasul 2
Stropiți 2 linguri de ulei peste o tavă mare de copt, adăugați felii și adăugați uleiul. Se condimentează și se coace timp de 30-40 de minute, întorcându-se la jumătate, până devine foarte crocantă. Faceți o salsa de ananas amestecând ananasul cu pasta de ardei iute Belazu Urfa, sucul de lămâie și coriandru tocat.
-
Pasul 3
Încinge uleiul de măsline rămas într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-înalt și prăjește fripturile de gammon timp de 2 minute. Între timp, amestecați melasă neagră cu 1 lingură de apă tocmai fiartă și cele cinci condimente. Întoarceți fripturile și gătiți încă 1 minut, apoi luați de pe foc și turnați amestecul de melasă. Întoarceți fripturile și agitați ușor tigaia, astfel încât fripturile să fie acoperite complet în amestecul de melasă.
-
Pasul 4
Serviți feliile cu fripturile de gammon, orice glazură rămasă și salsa de ananas.
Informatii nutritionale
- Kcals 338
- Gras 15.3g
- Saturate 3.4g
- Carbohidrați 27g
- Zaharuri 8.9g
- Fibră 3.4g
- Proteină 21.5g
- Sare 2g