Tipul bucătăriei:
Fripturi de miel cu scorțișoară cu orez și kale
- serveste 4
- Uşor
Fripturile de miel rapide și simple, pline de aromă, fac o masă sănătoasă pentru patru în mai puțin de jumătate de oră. Cu orez și kale creț pentru a-l înmulți și scorțișoară, lămâie și usturoi pentru a adăuga mult interes, acesta este un nou fel de mâncare grozav de miel pentru repertoriul tău la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- fripturi pulpe de miel 4 × 125 g, fără grăsimi
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- scorţişoară ½ linguriță
- ulei de masline
- ceapă 1, tocat
- usturoi 4 cuișoare, tăiate felii
- varză creață 100g, tocat
- orez basmati 200 g
- supă de pui 600 ml
- ardei iute roșu 2, însămânțate și tăiate felii
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți mielul cu coaja de lămâie, scorțișoară și 1 linguriță de ulei. Asezoneaza bine.
-
Pasul 2
Se încălzește încă o linguriță de ulei într-o cratiță antiaderentă și se adaugă ceapa, 1 cățel de usturoi și condimente. Gatiti 5 minute, apoi adaugati varza, orezul si bulionul. Se pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute sau până când orezul este fiert.
-
Pasul 3
Încinge o tigaie până când este foarte fierbinte. Gatiti mielul timp de 3-4 minute pe fiecare parte pana se fierbe la gratar. Se încălzește 1 lingură de ulei și se prăjește ardeiul iute și usturoiul rămas până devin aurii. Adăugați sucul de lămâie și reduceți până devine siropos. Serviți mielul cu sosul de orez și lămâie chilli turnat peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 444
- Carbohidrați 44.6g
- Proteină 30.9g
- Gras 17g
- Sare 1.4g
- Fibră 2.2g