Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

24303

Fripturi unse cu usturoi cu cartofi prajiti piri piri

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Ce poate fi mai bun decât fripturile cu unt cu usturoi și cartofii prăjiți piri piri? Acest lucru va face suficient unt pentru 6-8 fripturi, așa că invitați o mulțime sau înghețați restul


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • unt sărat 100g, moale
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • ceapa primavara 1, feliat
  • lămâie 1, cu coaja plus 1 lingura suc
  • pătrunjel cu frunze plate 2 linguri, tocate mărunt
  • crupa sau muschiu sau fripturi cu cuier 2
  • ulei de floarea soarelui
  • salată verde sau piure de avocado a servi
  • cartofi 500 g, pe piele
  • ardei iute uscat zdrobit ¼ linguriță
  • piper roșu ¼ linguriță
  • boia dulce afumată 1 lingura
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • piper negru ¼ linguriță
  • oregano uscat ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face untul cu aromă, puneți untul înmuiat, usturoiul, ceapa primăvară, coaja de lămâie și sucul într-un robot de bucătărie sau blender mic și amestecați până la un amestec tocat fin. Pasează pătrunjelul tocat, apoi întinde o foaie de hârtie de copt și pune pe ea untul în formă de buștean. Rulați hârtia în jurul untului într-un cilindru neted. Dați la frigider dacă nu îl folosiți câteva ore să devină din nou tare, dacă nu, puneți-l la congelator pentru a se întări rapid.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/180C ventilator/gaz 6. Întinde cartofii prăjiți pe o tavă mare de copt (sau două). Amestecați toate condimentele prăjite, apoi amestecați cu 11/2 linguri de ulei de floarea soarelui. Stropiți cu ulei condimentat peste cartofi prăjiți și amestecați pentru a vă asigura că totul este acoperit. Coaceți timp de 35-40 de minute, întorcându-se la jumătate pentru a se crocanta pe toate părțile.

  • Pasul 3

    Când cartofii prăjiți sunt aproape gata, încingeți o tigaie la foc mare și frecați fripturile cu 1 lingură ulei de floarea soarelui și puțină sare și piper. Prăjiți fripturile 1-3 minute pe fiecare parte, întorcându-le o singură dată, pentru a se găti după bunul plac. Când fripturile sunt aproape gata, adăugați o linguriță grămadă de unt aromat în tigaie și, pe măsură ce se topește, folosiți-o pentru a unge fripturile. Ridicați fripturile pe o farfurie pentru a se odihni câteva minute, ungeți din nou cu unt.

  • Pasul 4

    Condimentam cartofii prajiti cu sare si impartim in doua farfurii. Adăugați o friptură la fiecare, acoperiți cu unt mai aromat și serviți cu frunze de salată, piure de avocado și mai mult suc de lămâie pentru a îmbrăca.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1043
  • Gras 54.6g
  • Saturate 20.6g
  • Carbohidrați 79,2g
  • Zaharuri 4g
  • Fibră 9.8g
  • Proteină 53,8g
  • Sare 0,6g
.
#Fripturi #unse #usturoi #cartofi #prajiti #piri #piri
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *