Tipul bucătăriei:
Fripturi unse cu usturoi cu cartofi prajiti piri piri
- serveste 2
- Puțin efort
Ce poate fi mai bun decât fripturile cu unt cu usturoi și cartofii prăjiți piri piri? Acest lucru va face suficient unt pentru 6-8 fripturi, așa că invitați o mulțime sau înghețați restul
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- unt sărat 100g, moale
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- ceapa primavara 1, feliat
- lămâie 1, cu coaja plus 1 lingura suc
- pătrunjel cu frunze plate 2 linguri, tocate mărunt
- crupa sau muschiu sau fripturi cu cuier 2
- ulei de floarea soarelui
- salată verde sau piure de avocado a servi
- cartofi 500 g, pe piele
- ardei iute uscat zdrobit ¼ linguriță
- piper roșu ¼ linguriță
- boia dulce afumată 1 lingura
- chimen măcinat ½ linguriță
- piper negru ¼ linguriță
- oregano uscat ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face untul cu aromă, puneți untul înmuiat, usturoiul, ceapa primăvară, coaja de lămâie și sucul într-un robot de bucătărie sau blender mic și amestecați până la un amestec tocat fin. Pasează pătrunjelul tocat, apoi întinde o foaie de hârtie de copt și pune pe ea untul în formă de buștean. Rulați hârtia în jurul untului într-un cilindru neted. Dați la frigider dacă nu îl folosiți câteva ore să devină din nou tare, dacă nu, puneți-l la congelator pentru a se întări rapid.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/180C ventilator/gaz 6. Întinde cartofii prăjiți pe o tavă mare de copt (sau două). Amestecați toate condimentele prăjite, apoi amestecați cu 11/2 linguri de ulei de floarea soarelui. Stropiți cu ulei condimentat peste cartofi prăjiți și amestecați pentru a vă asigura că totul este acoperit. Coaceți timp de 35-40 de minute, întorcându-se la jumătate pentru a se crocanta pe toate părțile.
-
Pasul 3
Când cartofii prăjiți sunt aproape gata, încingeți o tigaie la foc mare și frecați fripturile cu 1 lingură ulei de floarea soarelui și puțină sare și piper. Prăjiți fripturile 1-3 minute pe fiecare parte, întorcându-le o singură dată, pentru a se găti după bunul plac. Când fripturile sunt aproape gata, adăugați o linguriță grămadă de unt aromat în tigaie și, pe măsură ce se topește, folosiți-o pentru a unge fripturile. Ridicați fripturile pe o farfurie pentru a se odihni câteva minute, ungeți din nou cu unt.
-
Pasul 4
Condimentam cartofii prajiti cu sare si impartim in doua farfurii. Adăugați o friptură la fiecare, acoperiți cu unt mai aromat și serviți cu frunze de salată, piure de avocado și mai mult suc de lămâie pentru a îmbrăca.
Informatii nutritionale
- Kcals 1043
- Gras 54.6g
- Saturate 20.6g
- Carbohidrați 79,2g
- Zaharuri 4g
- Fibră 9.8g
- Proteină 53,8g
- Sare 0,6g