Tipul bucătăriei:
Frittata de primăvară cu chorizo crocant
- servește 4 persoane
- Uşor
Faceți această frittata vibrantă plină cu verdeață de primăvară și chorizo crocant pentru un prânz ușor în stil spaniol
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură, plus o picătură
- ceapă ½, tocat mărunt
- sparanghel 250g, tăiate și tăiate în bucăți de 6cm
- Mazăre congelată 100g
- fasole congelată 100g
- ouă 8, bătut
- spanac 2 pumni mari
- mărar o mână, tocată
- patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- parmezan o mână, ras fin
- mini cârnați de gătit 190g, înjumătățit pe lungime
- usturoi 1 cuișor, feliat subțire
- oțet de sherry 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți grătarul la mare. Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, rezistentă la cuptor, la foc mediu și gătiți ceapa cu un vârf de condimente timp de 5 minute sau până când începe să se înmoaie, apoi adăugați sparanghelul și gătiți încă 5 minute. Se amestecă mazărea și fasolea și se amestecă timp de 2 minute, apoi se adaugă ouăle bătute, amestecând pentru a asigura legumele să fie distribuite uniform. Adăugați spanacul și majoritatea mărarului și pătrunjelului, amestecând ușor pentru a distribui, apoi gătiți frittata timp de 5-10 minute sau până când fundul este auriu. Se împrăștie peste parmezan, apoi alunecă sub grătar până când este gătit și se deschide auriu deasupra.
-
Pasul 2
Puneți încă o strop de ulei și jumătățile de chorizo într-o tigaie separată și gătiți timp de 1-2 minute sau până când chorizo-ul este crocant și uleiul său s-a redus. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut înainte de a adăuga oțet de sherry. Se ia de pe foc.
-
Pasul 3
Serviți frittata cu chorizo și ulei lingurați, și puțin mărar și pătrunjel presărate deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 451
- Gras 30.5g
- Saturează 9.8g
- Carbohidrați 9g
- Zaharuri 4.3g
- Fibră 6g
- Proteină 32.2g
- Sare 2.2g