Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rulouri de varză poloneză golabki în sos de roșii

Frunze de varza umplute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

Varza umplută (nume polonez – golabki) ar putea părea puțin retro, dar acest principal delicios și consistent este o plăcere a mulțimii de mare valoare. Varza este înfășurată în jurul unui amestec de tocat, stafide, orez și condimente și apoi este coaptă cu cârnați polonezi și un sos bogat de roșii.


Ingrediente

  • unt
  • varza creata 1 mare
  • ceapă 1 mediu, tocat fin
  • catei de usturoi 8, tocate fin
  • seminte de chimen 2 lingurite
  • foi de dafin 2
  • boia afumată 2 lingurite
  • stafide 50 g
  • lămâie ½, cu coajă
  • orez cu bob lung 40 g, fierte și răcite
  • carne de vită tocată slabă 200 g
  • carne de porc tocata 200 g
  • cârnați polonezi Kabanos afumati 8
  • passată de roșii 500 g
  • vin alb 150 ml
  • piper alb măcinat 2 lingurite nivele
  • sare de mare în fulgi 1 lingură grămadă
  • smantana a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. ungeți ușor un vas rezistent la cuptor (un vas de lasagne este ideal). Scoateți 12 frunze mari din varză și tăiați tulpina tare din partea de jos, lăsând frunza intactă. Albește frunzele de varză într-o cratiță mare cu apă clocotită timp de 2 minute pentru a se înmoaie. Se scurge, apoi se scufundă într-un vas cu apă rece ca gheața și se lasă timp de 5 minute. se scurge bine.

  • Pasul 2

    Topiți un nod mare de unt într-o tigaie și gătiți ușor ceapa și usturoiul cu chimenul și foile de dafin, până când sunt foarte moi și ușor colorate. Se amestecă boia de ardei și se fierbe încă 2 minute. Turnați amestecul într-un bol mare, îndepărtați foile de dafin și adăugați stafidele, coaja de lămâie, orezul și carnea tocată. Se condimentează cu sare și piper alb și se amestecă foarte bine. Împărțiți amestecul de umplutură în 12 porții și puneți fiecare în centrul unei frunze de varză. Îndoiți părțile laterale și rulați pentru a face pachete îngrijite. Se pune in vasul pregatit cu marginile ascunse dedesubt. Cuibăriți cârnații între rândurile de varză. Amestecați passata și vinul alb împreună cu un praf de sare și turnați peste varză și cârnați. Acoperiți cu folie și coaceți timp de 45 de minute.

  • Pasul 3

    Scoateți folia. Stropiți peste smântână și serviți cu cartofi fierți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 650
  • Gras 34.8g
  • Saturate 13.7g
  • Carbohidrați 42.1g
  • Fibră 9g
  • Proteină 41,8g
  • Sare 6.28g
#Frunze #varza #umplute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *