Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tarta de patiserie aurie cu porci in paturi, morcovi si varza deasupra

Galette cu resturi de Crăciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Căutați o nouă modalitate de a vă servi resturile de Crăciun? Îngrămădiți porcii în pături și legumele fripte într-o tartă de patiserie aurie cu un bechamel de casă, apoi serviți cu sos de merișoare pentru o sărbătoare festivă


Pregătiți această găletă cu resturi de Crăciun, apoi verificați plăcinta cu curcan friptă rămasă, carbonara cu porci în pături, bule și scârțâit și mai multe rețete cu resturi de Crăciun.

Sfat reteta: Nu vă faceți griji dacă nu aveți cantitățile exacte din fiecare dintre ingredientele rămase de mai jos. Folosiți tot ce vă rămâne – majoritatea legumelor vor funcționa perfect.

Ingrediente

  • aluat gata preparat rulou de 320 g
  • ceapa murata 100 g, felii subțiri
  • rămase de porci gătiți în pături 75 g, tăiate la jumătate
  • restul de morcovi fripți 75 g
  • restul de pastarnac fript 75 g
  • resturile de varza de Bruxelles fierte 75 g
  • resturile de cartofi fripți 75 g, tocat
  • brânză albastră (cum ar fi stilton sau albastru danez) 50g, maruntita
  • ou 1, bătut
  • sos de merisoare a servi

TABLĂ DE BRANZĂ BÉCHAMEL

  • unt nesarat 50 g
  • făină simplă 50 g
  • tot laptele 300 ml
  • brânză tare (cum ar fi cheddar, comté, gruyère sau edam) 150 g, plus puțin în plus
  • branza de capra 50g, maruntita

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți bechamelul topind untul într-o tigaie și, odată ce s-a spuma, adăugați făina și gătiți, amestecând, timp de 2-3 minute până se întunecă ușor și miroase a pâine. Adăugați încet laptele, amestecând bine între fiecare adăugare, până când obțineți un sos gros, neted. Barbotiți 2-3 minute, apoi amestecați brânzeturile și asezonați – ar trebui să devină un sos foarte gros. Se varsa intr-un bol, se acopera suprafata cu hartie de copt si se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Desfaceți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și rulați ușor pentru a face un pătrat, apoi tăiați-l într-un cerc de 30 cm și transferați-l pe tava de copt. Folosește foarfece pentru a face incizii de 10 cm în aluat, la fiecare 10 cm – acest lucru va ajuta coaja să se suprapună și va da un model plăcut.

  • Pasul 3

    Întindeți bechamelul în mijlocul aluatului într-un strat uniform, dar nu peste nicio tăietură. Așezați ceapa murată peste bechamel într-un strat uniform. Se amestecă porcii, morcovii, păstârnacul, varza și fripturile, se condimentează și se îngrămădesc în mijlocul aluatului. Se presara peste branza albastra maruntita.

  • Pasul 4

    Îndoiți toate părțile exterioare ale aluatului, sigilând o parte din legume, pentru a face o crustă, suprapunând ușor bucățile de patiserie. Ungeți aluatul cu ou bătut apoi mai rade puțin brânză peste aluat.

  • Pasul 5

    Coaceți timp de 30-40 de minute sau până când aluatul devine maro auriu. Se raceste putin, se taie felii si se serveste cu sos de afine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 629
  • Gras 43.7g
  • Saturate 21.8g
  • Carbohidrați 36.3g
  • Zaharuri 5.6g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 20.4g
  • Sare 1.6g
#Galette #resturi #Crăciun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *