Tipul bucătăriei:
Gammon de aragaz lent în cidru
- servește 6
- Uşor
Încercați această piesă centrală fără probleme pentru un prânz de weekend. Puneți ingredientele într-un aragaz lent și lăsați-le timp de patru ore, apoi glazurați pentru un finisaj dulce-lipicios
Încercați această rețetă ușoară de gammon cu aragaz lent, apoi verificați gammonul nostru fript, șuncă la cuptor, șuncă glazurată și mai multe rețete de șuncă de Crăciun
Ingrediente
- articulație gammon 1,5 kg
- morcov 1, pătrat
- țelină 1 băț, înjumătățit
- ceapă 1, pătrat
- boabe de piper negru 1 lingură
- cidru uscat 400 ml
GLAZURĂ
- muștar integral 2 linguri
- draga draga 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți aragazul lent la minim. Puneți articulația gammon și puneți legumele în jurul său. Se împrăștie peste boabele de piper și se toarnă peste cidru.
-
Pasul 2
Puneți capacul și gătiți timp de 4 ore. Se scoate gammonul și se răcește puțin. Aruncați legumele și lichidul de gătit.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Când pielea este suficient de rece pentru a se manipula, tăiați-l cu grijă, lăsând un strat de grăsime. Scorați grăsimea și așezați gammonul într-o tavă de copt captusită cu folie. Se amestecă muștarul și mierea și se întinde pe toată grăsimea. Coaceți timp de 30 de minute sau până când este lipicios și glazurat.
Informatii nutritionale
- Kcals 419
- Gras 22.7g
- Saturează 7.4g
- Carbohidrați 6.2g
- Zaharuri 5.9g
- Fibră 1.6g
- Proteină 42.3g
- Sare 5.5g