Skip to content

Tipul bucătăriei:

umăr de miel umplut

Gâscă colonială (umăr de miel umplut) de John Torode

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Gâsca colonială este tehnica tradițională din Noua Zeelandă de preparare a umărului de miel. Acest umar de miel este umplut cu bacon, rozmarin, cimbru, salvie si patrunjel.


Ingrediente

  • ceapă ½ mare, tocat
  • rozmarin, cimbru, salvie sau patrunjel o mână, tocată mărunt
  • slănină din spate 2 erupții, tocate mărunt
  • firimituri de pâine o mână bună
  • miel tocat 50 g
  • ou 1 galbenus
  • umăr de miel dezosat 1, tija stângă
  • vin alb 250 ml
  • cartofi 5 mari, decojite și tăiate în jumătate
  • grăsime de gâscă 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se caleste ceapa pana se inmoaie, se adauga ierburile si baconul si se fierbe 2 minute, se ia de pe foc si se amesteca pesmetul.

    Se răcește, apoi se combină cu mielul tocat și gălbenușul de ou și se condimentează bine. Bateți umplutura cu o lingură de lemn (aceasta aduce aer în amestec, astfel încât să nu fie prea dens).

  • Pasul 2

    Întindeți patru bucăți de sfoară la o distanță de 4 cm și legați o buclă la un capăt al fiecăreia. Așezați umărul cu pielea în jos pe sfoară și puneți umplutura în mijloc.

    Luați una dintre bucățile din mijloc de sfoară și aduceți umărul împreună. Treceți capătul dezlegat prin buclă pentru a face un nod alunecos, trageți strâns și legați.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Condimentează bine mielul. Puneți o caserolă mare pe plită, puneți mielul și obțineți o culoare bună peste tot. Scurgeți excesul de grăsime, adăugați vinul și lăsați să fiarbă.

  • Pasul 4

    Se acopera cu hartie de uns si se da la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Scoateți mielul și strecurați sucurile într-o tigaie pentru a face un sos. Adăugați cartofii și grăsimea de gâscă și încălziți timp de 15 minute până încep să se coloreze.

  • Pasul 5

    Se mărește cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6 și se pune mielul deasupra spuds, se coace 45-50 de minute. Odihnește-te timp de 20 de minute înainte de a tăia.

Informatii nutritionale

  • Kcals 550
  • Gras 31.3g
  • Saturate 13.9g
  • Carbohidrați 35.8g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 30.1g
  • Sare 0,66g
#Gâscă #colonială #umăr #miel #umplut #John #Torode
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *