Tipul bucătăriei:
Gâscă friptă cu sos de madeira
- servește 8-10
- Uşor
Gâsca friptă este o alternativă excelentă la curcan și este delicioasă cu sosul de madeira. De asemenea, este mai ușor decât ai putea crede
Ingrediente
- gâscă 1 (aproximativ 6,5 kg), mărunțișuri și 2 articulații ale vârfului aripilor îndepărtate
- ceapa spaniola 2, decojite și feliate groase
- foi de dafin 2, plus altele pentru decor
- eşalotă 8, decojite
- făină simplă 3 linguri
- madeira 300 ml
- supă de pui 400 ml
Metodă
-
Pasul 1
Întoarceți gâsca pe piept și tăiați clapele burticii din jurul cavității, scoateți orice grăsime galbenă și tăiați nasul parohului. Folosind un ac mare sau un ac mare, înțepăți gâsca glisând vârful în piele aproape orizontal până la piele, doriți să străpungeți grăsimea, dar nu carnea, acest lucru poate dura puțin timp, deoarece chiar trebuie să o faceți peste tot. .
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune ceapa cea mai mare în fundul unei forme de prăjire și pune un gratar deasupra, pui feliile rămase în gâscă cu foile de dafin și așează-o cu pieptul în sus. portbagajalul meu. Asezonați bine peste tot. Se frige timp de 30 de minute, apoi se scoate din cuptor si se scot feliile groase de ceapa si se tine deoparte, apoi se adauga salota pe fundul formei si se da din nou gasca la cuptor pentru 30 de minute.
-
Pasul 3
Puneți feliile de ceapă fiartă într-o tigaie cu aripioare, mărunțișuri și gât și prăjiți până se rumenesc. Adăugați făina și amestecați bine, gătiți timp de 10 minute, apoi adăugați madeira și gătiți timp de 15 minute cu capac. Adăugați bulionul de pui și lăsați să fiarbă 30 de minute. Gustați și asezonați dacă are nevoie, apoi lăsați până când sunteți gata de servit.
-
Pasul 4
Ridicați gâsca afară și cu grijă (pentru că va fi fierbinte) tăiați sânii câte o bucată. Pentru a face acest lucru, tăiați în jos cu un cuțit ascuțit de-a lungul centrului pieptului și, când ajungeți la coaste, întoarceți cuțitul în lateral și tăiați în afară, pe partea gâștei. Va trebui să vă mișcați în jurul brațului. Acoperiți sânii (vor fi rozalii) și puneți restul de gâscă înapoi timp de 40 de minute.
-
Pasul 5
Scoateți gâsca și dați cuptorul cât mai sus. Puneți piepții înapoi într-o tavă cu pielea în sus timp de aproximativ 10 minute, sau până când temperatura internă a cărnii ajunge la 65C și pielea este crocantă. Sculpte picioarele de pe corp și înjumătăți prin articulația coapsei și pune pe o farfurie mare, apoi feliază sânii și așează-i și pe farfurie. Adăugați eșalota, scurgând mai întâi orice grăsime. Pune orice suc în sos, readuceți-l la fiert și apoi cerneți-l într-o cană.
Informatii nutritionale
- Kcals 962
- Gras 62,7g
- Saturate 19.5g
- Carbohidrați 57.4g
- Fibră 0,9g
- Proteină 83.3g
- Sare 0,7g