Tipul bucătăriei:
Gazpacho cu pepene galben
- servește 2
- Uşor
Acest gazpacho dulce cu pepene galben este o masă ușoară sau răcoritoare de vară. Ambalat cu multă aromă și acoperit cu șuncă de parmă crocantă, acest fel de mâncare are sub 250 de calorii pe porție
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- pepene galben 300g coapte, tocate
- roșii cherry o mână, tocată
- usturoi 1/2 golf, zdrobit
- oțet de sherry 2 linguri
- ulei de măsline extra virgin
- Tabasco câteva stropi
- sunca de parma 4 felii
- ridichi o mână, tăiată mărunt
- castravete 1/4, însămânțate și tăiate cubulețe
- ceapa verde 2, feliat subțire
Metodă
-
Pasul 1
Puneți pepenele galben, roșiile și usturoiul într-un robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează.
-
Pasul 2
Se amestecă prin oțetul de sherry, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, Tabasco și se condimentează cu puțină sare și piper negru.
-
Pasul 3
Se acoperă și se răcește în frigider.
-
Pasul 4
Adăugați șunca parma într-o tigaie rece și gătiți la foc mediu timp de 3-4 minute, rotind la jumătatea drumului, până când este crocantă.
-
Pasul 5
Puneți gazpacho în boluri și adăugați ridichi, castraveți, ceapă de primăvară, șuncă de parmă crocantă, un pic de ulei de măsline și câteva cuburi de gheață.
Informatii nutritionale
- Kcals 249
- Gras 16.1g
- Saturează 3.2g
- Carbohidrați 14g
- Zaharuri 13.3g
- Fibră 2.5g
- Proteină 117g
- Sare 1.7g