Skip to content

Tipul bucătăriei:

Giroscoape de miel fierte lent

Giroscoape de miel fierte lent

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Aceste giroscoape schimbă tradiționala carne prăjită cu scutură pentru miel mărunțit și un sos de garlicky


Încercați giroscoapele noastre de miel, apoi verificați spanakopita, salata grecească și mai multe rețete grecești.

Aceste giroscoape de miel sunt fabricate într-un aragaz lent, verificați cum să utilizați un aragaz lent vara.

Ingrediente

  • otet de vin rosu 125 ml
  • ulei de masline 75 ml
  • oregano uscat 4 lingurițe
  • menta uscata 4 lingurițe
  • granule de usturoi 2 lingurițe
  • scorțișoară măcinată 2 lingurițe
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
  • umăr de miel (os) ½ mare (aproximativ 1 kg)
  • sare de mare 1 linguriță
  • ceapă 1, feliat subțire
  • castravete 1, feliat subțire
  • lămâie ½, suc
  • cartofi prajiti congelati 600g
  • pâine plată, pittas mari sau împachetări a servi
  • sos iute (opțional)

SOS DE USTUROI

  • tahini 100g
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • extra-virgin olive oi 1 lingură
  • iaurt grecesc 200g
  • zahăr pudră ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți împreună oțetul, uleiul, ierburile uscate, granulele de usturoi, scorțișoara și piperul. Puneți umărul de miel într-un vas sau o pungă robustă pentru mâncare, turnați peste marinată și asigurați-vă că toată carnea este acoperită. Marinati cel putin o ora, dar ideal peste noapte.

  • Pasul 2

    Încălziți aragazul lent la minim. Se pune în miel și marinată și se presară totul cu sare de mare. Gatiti 5 ore, apoi ridicati aragazul lent la mare si gatiti inca o ora in timp ce pregatiti restul umpluturilor.

  • Pasul 3

    Puneți tahini-ul cu usturoiul și uleiul într-un castron, apoi amestecați treptat iaurtul cu 2 linguri de apă până la un sos neted și gros. Se condimentează cu zahărul și sare din belșug. Aruncați ceapa cu castravete și îmbrăcați-o cu sucul de lămâie.

  • Pasul 4

    Gatiti cartofii prajiti urmand instructiunile ambalajului pana cand sunt cu adevarat aurii si crocanti si, cand sunt aproape gata, incalziti painea si inveliti-o intr-un prosop curat pentru a fi cald.

  • Pasul 5

    Ridicați mielul de la aragazul lent și turnați orice suc într-un ulcior (sau separator de sos, dacă aveți unul). Utilizați câteva furculițe pentru a sfărâma carnea, aruncând oasele, orice bucăți de grâu și bucăți mari de grăsime care nu s-au topit. Se toarnă uleiul gras care s-a ridicat până la vârful sucurilor, apoi aruncă carnea mărunțită cu cât de mult din suc doriți. Gust pentru condimente. Întindeți turtele calde gros cu sosul de usturoi, apoi acoperiți cu grămezi de carne, legume, cartofi prăjiți și sos fierbinte, dacă doriți. Înfășurați-vă și mâncați imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 950
  • Gras 57,9g
  • Saturează 18.5g
  • Carbohidrați 61.6g
  • Zaharuri 6.2g
  • Fibră 8.8g
  • Proteină 41.2g
  • Sare 0,8g
.
#Giroscoape #miel #fierte #lent
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *