Tipul bucătăriei:
Glazura sunca de Craciun cu chutney de ananas
- servește 8-10
- Uşor
Piesa centrală perfectă pentru sărbătoare, acest fel de mâncare uimitor are șuncă fiartă încet cu foi de dafin, anason stelat și boabe de piper. Serviți cu mult chutney de ananas
Încearcă această rețetă de șuncă de Crăciun glazurată, apoi verifică-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.
Ingrediente
- șuncă crudă sau gammon 3½ kg, dezosat și rulat
- foi de dafin 2
- anason stelat 1
- boabe de piper 1 lingura
- cuișoare întregi 3-4 linguri
GLAZURĂ
- miere curgătoare 4 linguri
- pudră de muștar englezesc 2 lingurite
- rom negru 2 linguri
- zahăr brun deschis 1 lingura
- frunze de cimbru 1 lingura
CHUTNEY DE ANANAS
- ceapa 2, tocate fin
- ulei de masline
- seminte de mustar brun 1 lingurita, prajita
- usturoi 1 cuișoare, feliat fin
- ananas 1, curățat și tăiat în bucăți
- rozmarin 1 crenguță
- Miere 1 lingura
- oțet de cidru 100 ml
- zahăr brun deschis 120 g
- migdale albite 50 g, prăjită
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face chutney de ananas, fierbeți ceapa în 3 linguri de ulei de măsline. Adăugați semințele de muștar și usturoiul și gătiți timp de câteva minute. Adăugați ingredientele rămase și amestecați. Gătiți ușor timp de 1 oră sau mai mult până când obține o consistență de dulceață. Se condimentează și se răcește.
-
Pasul 2
Punem sunca intr-o tigaie mare, acoperim cu apa rece si punem frunzele de dafin, anasonul stelat si boabele de piper. Aduceți la fiert, apoi acoperiți și fierbeți timp de 2 ore și jumătate. Scurgere.
-
Pasul 3
Când este suficient de rece pentru a fi manevrat, îndepărtați coaja șuncii, lăsând un strat decent de grăsime. Marcați grăsimea într-un model de diamante cu un cuțit ascuțit și înțepați centrul fiecărui diamant cu un cuișoare.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Pune toate ingredientele pentru glazură, cu excepția frunzelor de cimbru, într-o tavă. Se încălzește ușor glazura pentru a dizolva zahărul, apoi unge șunca generos cu amestecul. Așezați șunca pe un grătar într-o tavă de prăjire cu câțiva centimetri de apă în fund.
-
Pasul 5
Coacem sunca timp de 30-40 de minute, ungendu-se cu glazura pana devine aurie. Chiar înainte de sfârșitul gătitului, se presară peste frunzele de cimbru și se mai lasă șuncii încă 10 minute. Serviți cu chutney de ananas.
Informatii nutritionale
- Kcals 738
- Gras 38.39g
- Saturate 12.5g
- Carbohidrați 37g
- Fibră 2.2g
- Proteină 60,6g
- Sare 7.48g