Tipul bucătăriei:
Gulaș de pui de boia
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați această rețetă suculentă de gulaș de pui cu boia piperată. Serviți această oală simplă cu tagliatelle sau orez pentru o masă ușoară de familie în mijlocul săptămânii. În plus, are și un conținut scăzut de calorii
Ingrediente
- fileuri de coapsa de pui fara piele 500g, tăiate în bucăți de mușcătură
- făină simplă 1 lingură, condimentată bine
- ulei de masline
- ceapă 1 mare, înjumătățit și feliat
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- țelină 1 tulpină, tăiată cubulețe
- morcov 1, tăiat cubulețe
- piper verde 1, tocat în bucăți
- boia (nu se afuma) 1½ lingură
- seminte de chimen 1 linguriță
- roșii cherry 400g tablă
- supă de pui 300ml
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată
- smantana a servi
- tagliatelle sau orez a servi
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați puiul cu făina condimentată. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, antiaderentă, adâncă, apoi gătiți-o, în serii, până devine aurie peste tot.
-
Pasul 2
Scoateți puiul, apoi adăugați ceapa, usturoiul, țelina și morcovul. Gatiti timp de 10-12 minute sau pana cand sunt moi si maronii aurii la margini. Adăugați ardeiul și fierbeți încă 6-8 minute sau până se înmoaie. Puneți puiul în tigaie și adăugați condimentele, roșiile și stocul. Puneți un capac și fierbeți timp de 45 de minute până când puiul este cu adevărat fraged și sosul se îngroașă. Se amestecă pătrunjelul, apoi se servește cu smântână și paste sau orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 267
- Gras 7.4g
- Saturează 1.6g
- Carbohidrați 15.1g
- Zaharuri 10.1g
- Fibră 6.1g
- Proteină 32g
- Sare 0,5g