Tipul bucătăriei:
Iaurt condimentat și miel cu ierburi
- serveste 8
- Uşor
Hrănește o mulțime cu acest file de ceafă de miel gustos marinat în chimen și ghimbir și carbonizat peste cărbuni fierbinți la grătar. O salată de roșii, mentă și ceapă este bună pe lângă.
Ingrediente
- iaurt natural 250 ml
- coriandru un buchet mare, tocat (inclusiv tulpini)
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- ardei iute verzi 4, tocat
- rădăcină de ghimbir o bucată mare, decojită și tocată
- chimen măcinat 2 lingurite
- coriandru 1 lingura
- curcumă 1 lingura
- file de ceafă de miel 1 kg, tuns din excesul de grăsime
- rosii 2, tocat
- ceapă ½, feliate subțire
- mentă o grămadă mică, mărunțită
- chapatis sau turte plate 8 pentru a servi
- iaurt natural a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pune iaurtul, coriandru, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimen și coriandru într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Se amestecă turmericul și 1 linguriță de sare. Pune mielul intr-un vas, toarna peste tot iaurtul si lasa la marinat 1 ora. Gătiți mielul peste cărbuni încinși, întorcându-l tot timpul până se rumenește (aproximativ 10 minute). Odihnește-te timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Se amestecă roșiile, ceapa și menta și se condimentează. Tăiați mielul în bucăți și serviți cu salata de roșii și mentă presărată și niște chapatis și iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 313
- Carbohidrați 5g
- Proteină 26.3g
- Gras 21.1g
- Sare 0,27g
- Fibră 0,4g