Skip to content

Tipul bucătăriei:

2005

Iaurt condimentat și miel cu ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Hrănește o mulțime cu acest file de ceafă de miel gustos marinat în chimen și ghimbir și carbonizat peste cărbuni fierbinți la grătar. O salată de roșii, mentă și ceapă este bună pe lângă.


Ingrediente

  • iaurt natural 250 ml
  • coriandru un buchet mare, tocat (inclusiv tulpini)
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • ardei iute verzi 4, tocat
  • rădăcină de ghimbir o bucată mare, decojită și tocată
  • chimen măcinat 2 lingurite
  • coriandru 1 lingura
  • curcumă 1 lingura
  • file de ceafă de miel 1 kg, tuns din excesul de grăsime
  • rosii 2, tocat
  • ceapă ½, feliate subțire
  • mentă o grămadă mică, mărunțită
  • chapatis sau turte plate 8 pentru a servi
  • iaurt natural a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune iaurtul, coriandru, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimen și coriandru într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Se amestecă turmericul și 1 linguriță de sare. Pune mielul intr-un vas, toarna peste tot iaurtul si lasa la marinat 1 ora. Gătiți mielul peste cărbuni încinși, întorcându-l tot timpul până se rumenește (aproximativ 10 minute). Odihnește-te timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă roșiile, ceapa și menta și se condimentează. Tăiați mielul în bucăți și serviți cu salata de roșii și mentă presărată și niște chapatis și iaurt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 313
  • Carbohidrați 5g
  • Proteină 26.3g
  • Gras 21.1g
  • Sare 0,27g
  • Fibră 0,4g
#Iaurt #condimentat #și #miel #ierburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *