Skip to content

Tipul bucătăriei:

2049

Iepure cu prune uscate in vin rosu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

O oală caldă de toamnă de iepure sălbatic slab într-un sos bogat de vin roșu este cel mai bun mod de a încerca iepure. Excelent pentru o masă specială de familie sau o cină relaxată cu prietenii


Ingrediente

  • făină simplă 2 linguri
  • iepure sălbatic 1, îmbinat în 8 bucăți
  • ulei de masline
  • usturoi 1 bulb tăiat în jumătate pe orizontală
  • rozmarin 3 crengute lungi, frunzele dezbrăcate
  • slănină afumată 200 g
  • ceapă 1 mare, tocat fin
  • hamsii in ulei de masline 4, scurs si tocat gros
  • vin roșu 750 ml
  • prune uscate fără sâmburi gata de înmuiat o mână mare
  • suc de lămâie o stropire

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune făina într-o pungă mare, rezistentă de polietilenă și adaugă multe condimente. Puneți porțiile de iepure în pungă și agitați până când sunt bine acoperite. Încinge 3 linguri de ulei într-o caserolă mare, ignifugă, până când este foarte fierbinte, dar nu fumează. Adăugați iepurele cu usturoiul (cu partea tăiată în jos) și rozmarinul. Se prăjește repede până când iepurele se rumenește frumos pe toate părțile, întorcându-se din când în când. Nu lăsați usturoiul să se înnegrească sau va amărui sosul.

  • Pasul 2

    Reduceți căldura o fracțiune, scoateți iepurele cu clești și lăsați-l deoparte. Adauga baconul in tigaie si prajeste pana se coloreaza frumos. Apoi aruncați ceapa și anșoa și prăjiți câteva minute până când ceapa se rumenește, amestecând regulat.

  • Pasul 3

    Întoarceți iepurele în tigaie și turnați imediat vinul. Puneți prunele și aduceți la fiert. Se condimentează cu mult piper negru, se acoperă cu un capac și se gătește la cuptor pentru aproximativ 2¼ ore, sau până când carnea de iepure este moale, dar rămâne pe os. Amestecați un strop de suc de lămâie, potriviți condimentele și serviți cu cremă de cartofi și muștar Dijon bun.

Informatii nutritionale

  • Kcals 518
  • Gras 25.7g
  • Carbohidrați 23.2g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 34.9g
  • Sare 2.14g
#Iepure #prune #uscate #vin #rosu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *