Skip to content

Tipul bucătăriei:

Iepure înăbușit cu prune și vin alb

Iepure înăbușit cu prune și vin alb

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de iepure fiert cu prune uscate și vin alb este o oală cu adevărat ușoară, care oferă arome mari fantastice. Serviți simplu cu piure sau paste pentru o masă de familie fără probleme.


Ingrediente

  • picioare de iepure 4
  • ulei
  • eşalotă 8, decojite
  • morcovi 8 mici, decojite
  • foi de dafin 2
  • cimbru 1 crenguță mare
  • prune uscate gata de consumat 8
  • vin alb 250 ml
  • supă de pui 250-400 ml
  • piure sau paste a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Condimentează bine pulpele de iepure peste tot. Se incinge putin ulei intr-o cratita sau o tigaie mare, grea, cu capac, si se prajesc pulpele de iepure pana se rumenesc usor peste tot. Adaugam salota si morcovii si prajim putin apoi adaugam foile de dafin, cimbrul, prunele uscate si vinul alb si barbotati totul timp de un minut. Adăugați suficient bulion de pui pentru a acoperi pulpele de iepure și aduceți conținutul tigaii la fiert. Acoperiți și gătiți timp de 11/2 ore.

  • Pasul 2

    Scoateți capacul și măriți puțin căldura pentru a reduce puțin lichidul. Gustați, când sosul are o aromă bună și puternică este gata. Serviți cu piure sau paste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 301
  • Gras 7.1g
  • Saturate 2.6g
  • Carbohidrați 29.5g
  • Fibră 5.8g
  • Proteină 29.5g
  • Sare 0,4g
#Iepure #înăbușit #prune #și #vin #alb
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *