Skip to content

Tipul bucătăriei:

„Indian Takeaway” caută kebaburi

„Indian Takeaway” caută kebaburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Aceste kebaburi suculente de miel sunt parfumate cu tulpini de coriandru și împachetează o bucată de chilli – perfect învelite într-un naan moale cu salata de ceapă roșie murată, felii de castravete și raita


Acești kebab sunt numiți după o gaură locală preferată în perete Peckham, sud-estul Londrei, ceea ce este cu adevărat tocmai numit Indian Takeaway.

Ingrediente

  • otet de vin rosu 50 ml
  • zahăr pudră 1 lingură
  • fulgi de sare de mare 1 linguriță
  • ceapa rosie 1, feliat subțire

RAITA

  • iaurt grecesc sau natural 350g
  • suc de lămâie 2-3 linguri
  • frunze de menta o mână mică, tocată mărunt

CĂUTĂ TASTĂ

  • miel tocat 450g
  • ardei iute verzi 2, tocat mărunt
  • tulpini de coriandru tocat mărunt pentru a face 3 linguri (salvați frunzele pentru a le servi)
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir de pamant 1 linguriță
  • pudră de ardei iute 1 linguriță
  • semințe de chimen 1 linguriță, prăjită și măcinată
  • garam masala 1 linguriță
  • faina de porumb 2 lingurițe

A SERVI

  • naans 6
  • castravete ¼, feliat subțire

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi, faceți murătura combinând 100 ml de apă rece cu oțetul, zahărul și sarea, amestecând până când zahărul și sarea sunt dizolvate. Se adaugă ceapa și se lasă deoparte.

  • Pasul 2

    Faceți raita combinând ingredientele într-un castron și condimentând cu sare. Pus deoparte.

  • Pasul 3

    Aprindeți grătarul și, când sunteți gata să gătiți, mutați majoritatea cărbunilor într-o parte.

  • Pasul 4

    Între timp, într-un castron mare, combinați toate ingredientele kebabului cu un praf generos de sare și amestecați bine. Folosiți-vă mâinile pentru a masa carnea, frământând-o ca și când ar fi aluat de pâine – acest lucru vă va ajuta să obțineți textura potrivită. Faceți acest lucru timp de 5 minute sau până când simțiți că textura cărnii devine lipicioasă. Împărțiți amestecul în șase bile, apoi, cu mâinile umede, rulați fiecare într-o formă uniformă de bușteni și frigarui.

  • Pasul 5

    Odată ce grătarul este gata, puneți kebaburile la foc direct și gătiți timp de 10 minute, rotind sau până când sunt fierte. Dacă picăturile de grăsime încep să provoace prea multe flăcări, mutați kebab-urile în partea mai rece a grătarului.

  • Pasul 6

    Se servesc cu frunzele de coriandru rezervate presărate, ceapa murată, raita, naanele și felii de castraveți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 259
  • Gras 16.3g
  • Saturează 8.6g
  • Carbohidrați 9g
  • Zaharuri 6.2g
  • Fibră 1g
  • Proteină 18.5g
  • Sare 0,8g
.
#Indian #Takeaway #caută #kebaburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *