Tipul bucătăriei:
Jerk coaste condimentate
- serveste 8
- Uşor
Coaste ieftine frecate într-o marinată de casă de ghimbir, lămâie, scorțișoară și ienibahar, prăjite la grătar apoi feliate pentru a servi o mulțime
Ingrediente
- boabe de ienibahar 1 lingura
- suport de coaste pentru copii × 2 sau 2 kg coaste gata tăiate
- supă de pui
CONDIZARE JERK
- ardei iute roșu 3, tocat
- usturoi 3 catei decojite si tocate
- rădăcină de ghimbir o bucata mica, curatata si tocata
- tei 2, suc
- cimbru 6 crengute, frunzele decojite
- coriandru un buchet mic, tocat
- scorţişoară 1 lingura
- cuișoare 3, măcinat într-un pistil și mojar
- boabe de ienibahar 2 linguri, măcinate într-un pistil și mojar
- zahăr brun închis 3 linguri
- ulei de arahide 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Tăiați bucățile verde închis din ceapa primăvară și puneți într-o tavă mare cu fructele de ienibahar. Adăugați rafturile pentru coaste și suficientă apă clocotită pentru a acoperi. Adăugați un cub de supă de pui sau un strop de supă concentrat, acoperiți cu folie și gătiți timp de 2 ore. Scurgeți lichidul de gătit și bucățile.
-
Pasul 2
Tăiați restul de ceapă primăvară și puneți-l într-un robot de bucătărie cu restul ingredientelor jerk și jumătate de cană de apă. Amplasați la o marinadă. Frecați peste rafturi și lăsați timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Gătiți coastele la grătar până se rumenesc (dar nu se înnegrează). Dacă gătiți la cuptor, creșteți temperatura la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și coaceți timp de 30 de minute sau până se rumenește. Odihnește-te timp de 10 minute, apoi tăiem felii dacă folosești rafturi.
Informatii nutritionale
- Kcals 274
- Gras 18.4g
- Carbohidrați 4.1g
- Fibră 0,1g
- Proteină 23.3g
- Sare 0,5g