Skip to content

Tipul bucătăriei:

cotlet de miel cu condimente coreene

Kankoko fu kohitsuji (cotlet de miel cu condimente coreene)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Mâncarea coreeană abia începe să devină mai cunoscută în această țară, iar aceste delicioase cotlet de miel servite cu castraveți de susan sunt o modalitate minunată de a explora această bucătărie incitantă. Va trebui să găsiți unele dintre ingrediente, dar odată ce le aveți, această rețetă este ușor de pus cap la cap.


Ingrediente

  • dragul 2 linguri
  • sos de soia 2 linguri (Kikkoman este bun)
  • mirin 2 linguri
  • gochujang/kochujang paste (pastă coreeană de ardei roșu) 100g (orientalmart.co.uk are paste coreene)
  • pudră blândă de ardei iute ½ linguriță
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite (suficient pentru a face 1 lingură)
  • ghimbir ras fin pentru a face 1 lingura
  • ulei de susan 5 picaturi
  • cotlet de miel 16, oasele tăiate și curățate și tăiate grăsimea
  • pasta goma (pasta de susan macinata) 90 g (orientalmart.co.uk)
  • seminte de susan 30 g, prăjită
  • zahăr pudră 1 lingura
  • suc de ghimbir ½ linguriță (radă și stoarce 25 g ghimbir)
  • stoc dashi 120 ml plus extra
  • otet de orez 1¼ lingura
  • ulei de susan 1¼ lingura
  • sos de soia usor ½ linguriță (Kikkoman este bun)
  • castravete ½, tăiat în bastoane subțiri

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți sake-ul, sosul de soia și mirinul în pasta gochujang până la omogenizare. Adăugați praful de chilli, usturoiul, ghimbirul și uleiul de susan. Marinați cotleturile timp de 12 ore.

  • Pasul 2

    Pentru a face castraveții de susan, amestecați toate ingredientele, cu excepția castraveților, până obțineți o pastă netedă. Ajustați consistența cu un plus de dashi până devine ca o smântână.

  • Pasul 3

    Ungeți bastoanele de castraveți cu 6 linguri de sos de susan, amestecați pentru a se acoperi uniform. (Păstrați amestecul rămas la frigider până la 2 săptămâni.)

  • Pasul 4

    Ștergeți marinada de pe oase, apoi cotleturile la grătar pe un grătar sau la grătar la foc mare timp de un minut pe fiecare parte sau până când se rumenesc frumos, dar încă sunt roz în interior.

Informatii nutritionale

  • Kcals 678
  • Gras 54,9g
  • Saturate 16.9g
  • Carbohidrați 18.1g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 26.5g
  • Sare 3.04g
#Kankoko #kohitsuji #cotlet #miel #condimente #coreene
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *