Tipul bucătăriei:
Koftas de miel cu salată de varză
- serveste 4
- Uşor
Pregătiți-vă propriile koftas condimentate și serviți-le cu o salată de varză de Bruxelles super sănătoasă și varză pentru o cină delicioasă, cu conținut scăzut de carbohidrați
Încercați aceste koftas de miel, apoi consultați mai multe dintre rețetele noastre sănătoase de carne tocată.
Ingrediente
- tocat slab de miel 400 g
- ceapa rosie ½, tăiate mărunt
- chimen macinat si ardei cayenne 2 lingurite
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- menta si patrunjel tocate pentru a face 2 linguri din fiecare
- iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi 100 ml
- varză de Bruxelles 100 g
- kale 200 g, tulpina tare îndepărtată și frunzele mărunțite
- ulei
- turte plate, a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă carnea tocată de miel, ceapa roșie, câte 1 lingură de chimen și cayenne, coaja de lămâie și ierburile. Condimentați și formați în 12 cârnați mici. Răciți timp de cel puțin 1 oră.
-
Pasul 2
Amesteca iaurtul cu 1 lingura de chimion si jumatate din zeama de lamaie. Se albesc mugurii timp de 6 minute, se adauga varza varza in ultimele 3 minute. Scurgeți bine.
-
Pasul 3
Tocați mugurii, adăugați varza și amestecați cu 1 linguriță ulei, zeama de lămâie rămasă și un praf suplimentar de cayenne.
-
Pasul 4
Prăjiți koftasul, întorcându-le, timp de 10 minute, până când sunt fierte. Serviți cu salată, iaurt și turte, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 272
- Gras 15.6g
- Saturate 6.6g
- Carbohidrați 8.7g
- Fibră 1.4g
- Proteină 23.8g
- Sare 0,3g