Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de cuscus de conopida cu kofta de oaie

Kofte de carne de căprioară și oaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Conopida a devenit extrem de populară în ultima perioadă, datorită în parte faptului că o puteți folosi în loc de orez etc. Această rețetă de la restaurantul John Doe din Notting Hill îmbrățișează această tendință cu kofte de căprioară și oaie, cușcuș de conopidă, pâine și harissa.


Încercați acest kofte de căprioară și oaie, apoi verificați rulourile noastre de oaie din Sri Lanka, keema de oaie și carnea de oaie cu curry din India de Vest.

Ingrediente

  • carne tocată 500 g
  • carne tocată de oaie sau de miel 300 g
  • cepe roșii 2, tăiate mărunt
  • usturoi zdrobit pentru a face 2 linguri
  • ghimbir ras pentru a face 2 linguri
  • nuci de pin 4 linguri, prăjite
  • ardei iute roșu 1, tocat fin
  • coriandru ½ legătura, tocată mărunt

CUSCUȘ DE CONOPIDĂ

  • conopidă 1, tăiate buchetele
  • rodie 1, însămânțat
  • ceapa rosie 1, feliate fin
  • lamai conservate 2, pulpa îndepărtată și aruncată, pielea tocată mărunt
  • coriandru ½ buchet, tocat
  • mentă ¼ de buchet, tocat
  • sumac 1 lingura
  • lămâie ½, suc
  • ulei de masline

A SERVI

  • harissa de buna calitate
  • Pâine plate din Orientul Mijlociu
  • iaurt natural

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă toate ingredientele kofte într-un castron, se frământă împreună cu mâinile și se condimentează. Împărțiți amestecul în 8 bile și apoi rulați în cârnați și puneți-le pe frigărui de metal. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana este gata.

  • Pasul 2

    Pentru a face cușcușul, spargeți buchețelele de conopidă în bolul unui robot de bucătărie cu mâinile, apoi amestecați până capătă consistența cușcușului. Turnați într-un bol și adăugați semințele de rodie, ceapa roșie, lămâia conservată și ierburile. Se condimentează cu sumac, sare, piper, o strângere de suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.

  • Pasul 3

    Încinge cărbunii de grătar la fierbinte alb sau încălziți grătarul la foarte fierbinte. Puneți kofte-ul direct pe grătarul BBQ-ului sau sub grătar și rotiți-le până se rumenesc – aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Scoateți și lăsați să se odihnească pe o farfurie.

  • Pasul 4

    Când kofte-ul este gata, încălziți pâinea pe grătar până când capătă linii de carbon. Servește kofte-ul și pâinea cu cușcuș și o praf de harissa și iaurt.

#Kofte #carne #căprioară #și #oaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *