Tipul bucătăriei:
Korma de pui
- servește 4 persoane
- Uşor
Ștergeți weekendul de îndepărtat indian și gătiți această korma de pui simplă și cremoasă. Rețeta noastră vibrantă este săracă în calorii, dar este plină de aromă. Mâncare confortabilă perfectă
Faceți această korma de pui ușoară, dar cremoasă, apoi verificați korma de pui sănătoasă, biryani de pui, tikka masala de pui și mai multe rețete de curry de pui.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- fileuri de pulpe de pui 500g, tăiate în bucăți
- ulei de arahide 1 lingură
- ceapa 2 mari, tocate mărunt
- semințe de chimen 2 lingurițe
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- migdale măcinate 4 linguri
- ghimbir o bucată de măr de nuc, rasă
- orez alb sau brun a servi
MARINADA
- iaurt natural plin de grăsimi 200 ml
- zahăr brun deschis 1 linguriță
- turmeric măcinat 1 linguriță
- bat de scortisoara 1, rupt
- păstăi de cardamom 8, învinețit
- cuișoare 4, zdrobit
- seminte de coriandru 1 linguriță, zdrobită
- pudră de ardei iute ½
- fulgi de sare de mare 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele pentru marinată, se aruncă cu puiul, apoi se lasă o oră (puteți pleca mai mult sau chiar peste noapte, dacă doriți).
-
Pasul 2
Încălziți uleiul într-o tigaie cu capac. Se prăjește ceapa timp de 7-8 minute sau până se înmoaie și începe să devină aurie, apoi se adaugă chimenul, usturoiul și ghimbirul și se fierbe 2-3 minute. Adăugați puiul cu marinada sa și gătiți timp de 5 minute, amestecând, până când începe să devină opac. Adăugați 150 ml apă și migdalele, amestecați bine și aduceți la foc mic. Puneți capacul și gătiți ușor timp de 30 de minute. Se servește cu orez sau pâine naan.
Informatii nutritionale
- Kcals 359
- Gras 16.9g
- Saturează 3.2g
- Carbohidrați 15.6g
- Zaharuri 12.5g
- Fibră 3.4g
- Proteină 34.6g
- Sare 1.6g