Skip to content

Tipul bucătăriei:

13055

Lasagna albă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Lasagna albă, ca pizza albă, nu conține sos de roșii, dar este totuși bogată și savuroasă. Această versiune cu porcini și pancetta este puțin mai elegantă decât de obicei. Căutați tocată de vițel de înaltă bunăstare sau trandafir


Faceți această răsucire elegantă sau faceți clic aici pentru rețeta noastră clasică de lasagne.

Ingrediente

  • porcini uscate 15 g
  • ulei de masline
  • ceapă 1, tocat fin
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • cuburi de panceta 150 g
  • tocată de vițel 500 g
  • făină simplă 1 lingura
  • vin alb 300 ml
  • supă de pui 200 ml
  • cimbru 2 linguri de frunze
  • lasagne proaspete 8-10 coli
  • unt 50 g
  • făină simplă 50 g
  • lapte 750 ml
  • nucşoară un grătar bun
  • parmezan 100 g, ras

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți porcini într-un castron mic și turnați peste apă clocotită cât să o acopere.

  • Pasul 2

    Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se adauga pancetta si se fierbe cateva minute pana ce grasimea se intinde. Adăugați carnea de vițel și gătiți, despărțindu-l cu o lingură până începe să se rumenească. Se amestecă făina.

  • Pasul 3

    Tăiați porcini și adăugați-l în tigaie împreună cu lichidul de înmuiat (ai grijă la orice bucăți de nisip rămase în fundul vasului). Adăugați vinul, bulionul și cimbru și asezonați. Se lasa sa fiarba 30 de minute pana cand sosul s-a redus si se lipeste de tocat.

  • Pasul 4

    Pentru a face bechamel, topim untul intr-o tigaie apoi adaugam faina. Gatiti cateva minute, amestecand, apoi turnati treptat laptele pana obtineti un sos omogen. Gatiti 2-3 minute pentru a scapa de gustul de faina. Se amestecă nucșoara și cea mai mare parte a parmezanului și se condimentează.

  • Pasul 5

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Puneti tocatura, foile de lasagna si bechamel intr-o tava de copt, terminand cu un strat de lasagna si bechamel. Se presara peste restul de parmezan. Coaceți 40 de minute, până devin aurii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 598
  • Gras 31.1g
  • Saturate 16.2g
  • Carbohidrați 32.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 38.4g
  • Sare 1.6g
#Lasagna #albă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *