Tipul bucătăriei:
Lasagna topită de chifteluțe
- serveste 8
- Uşor
Această lasagna îngăduitoare este o petrecere grozavă de divertisment de asamblat și coace chiar înainte de sosirea oaspeților tăi. Cu adevărat cărnoase și pline de o textură grozavă, oaspeții tăi vor reveni pentru mai multe. Un câștigător ușor!
Ingrediente
- pesmet alb 2 pumni
- lapte 2 linguri
- ceapa rosie 1, ras
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- carne tocată de porc 400 g
- tocată de vițel 400 g
- ou 1, bătut
- lămâie 1, zestă
- parmezan 100g, ras plus extra pentru blat
- ulei de masline
- lasagne proaspete aproximativ 12 foi
- mozzarella 3 bile, feliate subțiri
SOS
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- rosii cherry sau tocate 3 cutii de 400 g
- zahăr 2 lingurite
- busuioc un buchet mare, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă pesmetul, laptele, ceapa și usturoiul și se lasă 10 minute. Adăugați carnea de porc, vițelul, oul, lămâia și parmezanul. Adăugați 1 linguriță sare de mare și ½ linguriță piper măcinat. Se amestecă totul împreună cu mâinile curate și se formează chiftele mici.
-
Pasul 2
Prăjiți chiftelele în puțin ulei de măsline până se rumenesc peste tot. Scoateți tigaia apoi adăugați usturoiul pentru sos în aceeași tigaie cu mai mult ulei. Gatiti cateva minute, apoi adaugati rosiile si zaharul. Aduceți la fiert, apoi gătiți timp de 15 minute. Adăugați înapoi chiftelele și puțin busuioc și fierbeți timp de 5 minute.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pentru a asambla lasagna, pune un strat subțire de sos pe fundul unui vas mare dreptunghiular de copt.
-
Pasul 4
Adaugati un strat de lasagna, 1/3 din chiftele si ¼ de mozzarella in aceasta ordine. Repetați de două ori apoi terminați cu un strat de lasagna. Acoperiți cu o lingură ultimul sos de roșii, apoi adăugați ultimul strat de mozzarella și încă o mână de parmezan. Se coace 40-45 de minute până când clocotește și devine auriu (acoperiți lejer cu o foaie de folie dacă începe să se rumenească prea mult).
Informatii nutritionale
- Kcals 501
- Gras 23.8g
- Carbohidrați 31.4g
- Fibră 2.7g
- Proteină 40.6g
- Sare 2.4g