Tipul bucătăriei:
Lasagne cu șuncă, spanac și mozzarella
- servește 4-6
- Uşor
Ambalat cu șuncă groasă și mozzarella, această răsucire inventivă a lasanelor tradiționale vă va transforma mesele de la mijlocul săptămânii
Încercați această răsucire pe o lasagne sau faceți aici rețeta noastră clasică de lasagne.
Ingrediente
- spanac 500g
- ulei de masline 2 linguri
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- scurgeri tăiate 2 mari, spălate și tocate mărunt
- crème fraîche pe jumătate grasă 300g cada
- mozzarella rasă 250g
- sunca taiata gros 300g, tocat
- foi de lasagne proaspete 300g
- parmezan 2 linguri, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Puneți spanacul într-o strecurătoare mare și turnați peste un ibric cu apă tocmai fiartă. Se lasă la scurs și se răcește.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi adăugați usturoiul, prazul și mult condiment. Gatiti la foc mic 10-15 minute sau pana se inmoaie.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Rezervați 4 linguri de cremă fraîche și o mână de mozzarella. Se amestecă restul de crème fraîche în praz. Strângeți excesul de apă din spanac, tocați aproximativ și amestecați în amestecul de praz. Gatiti 2 minute apoi condimentati. Împărțiți șunca și restul de mozzarella în 3 grămezi.
-
Pasul 4
Pentru asamblare, puneți un strat subțire de sos într-un vas de copt de 20cm x 30cm. Se acoperă cu foi de lasagne, 1/3 din sosul rămas, 1/3 șuncă și 1/3 mozzarella. Repetați cu un alt strat de paste, 1/3 de sos, șuncă și mozzarella. Adăugați încă un strat de paste, sos, șuncă și mozzarella, apoi terminați cu un strat de paste. Se întinde peste crème fraîche rezervată și se presară deasupra mozzarella și parmezanul rămas. Coaceți timp de 25-30 de minute sau până devine aurie și clocotitoare.
Informatii nutritionale
- Kcals 448
- Gras 24.2g
- Saturează 13.3g
- Carbohidrați 29.3g
- Zaharuri 4g
- Fibră 3.9g
- Proteină 26.3g
- Sare 1.6g