Skip to content

Tipul buc膬t膬riei:

Biryani de miel 葯i m膬rar de var膬

Miel biryani

Tip膬ri葲i aceast膬 re葲et膬
Imprima葲i numai dac膬 este necesar pentru a proteja mediul

  • serve葯te 6
  • U艧or

Aceast膬 biryani de miel 葯i m膬rar de var膬 lumineaz膬 un favorit indian pentru lunile mai calde. Este un fel de m芒ncare minunat, u葯or de f膬cut 葯i pus 卯n mijlocul mesei pentru ca oaspe葲ii s膬 se ajute singuri


脦ncerca葲i aceast膬 vara s膬 lua葲i un biryani de miel sau vizita葲i re葲eta noastr膬 de biryani vegetale aici.

Ingrediente

  • ceap膬 1 mare, tocat膬 aproximativ
  • usturoi 3 cui葯oare, tocate aproximativ
  • ghimbir Bucat膬 de 5 cm, cur膬葲at膬 葯i tocat膬 grosier
  • ardei iute verzi 3, tocate aproximativ
  • iaurt natural 6 linguri
  • g芒t de miel 1kg, t膬iat 卯n buc膬葲i
  • orez basmati 350g
  • m膬rar 2 ciorchini mici, toca葲i
  • coriandru o gr膬mad膬 mic膬, tocat膬
  • unt 100g, topit
  • praf de ardei iute 2 linguri葲e
  • p膬st膬i de cardamom 6, semin葲e 卯ndep膬rtate 葯i m膬cinate
  • bat de scortisoara 1, rupt la jum膬tate
  • cui葯oare 6, sol
  • garam masala 2 linguri葲e
  • 艧ofran un v芒rf bun, 卯nmuiat 卯n 3 linguri de ap膬 clocotit膬
  • iaurt natural, p芒ine naan 葯i chutney de mango sau murat de tei a servi

Metod膬

  • Pasul 1

    Pune葲i ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeii iute 葯i iaurtul 卯ntr-un mic robot de buc膬t膬rie 葯i amesteca葲i 卯n piure. Include葲i 卯ntr-un castron, ad膬uga葲i mielul 葯i amesteca葲i. Se las膬 la marinat timp de 2 ore.

  • Pasul 2

    Cl膬ti葲i orezul de c芒teva ori, apoi scurge葲i-l bine. Aduce葲i o tigaie cu ap膬 s膬rat膬 la fierbere, ad膬uga葲i orezul, apoi readuce葲i-l la foc mic 葯i g膬ti葲i timp de 6 minute. Scurgere. Se amestec膬 m膬rarul 葯i coriandrul.

  • Pasul 3

    脦nc膬lzi葲i c芒teva linguri de unt 卯ntr-o tigaie. Gatiti toate condimentele in afara de garam masala si sofranul pentru cateva minute. Include葲i mielul 葯i marinata 葯i pr膬ji葲i, rotind p芒n膬 c芒nd mielul 卯ncepe s膬 se coloreze pu葲in. Ad膬uga葲i un strop de ap膬, acoperi葲i 葯i fierbe葲i u葯or timp de 1 or膬. Se amestec膬 garam masala.

  • Pasul 4

    脦nc膬lzi葲i cuptorul la 180 掳 C / ventilator 160 掳 C / gaz 4. Topi葲i restul de unt.

  • Pasul 5

    脦ntinde葲i mielul, sosul 葯i orezul 卯ntr-o crati葲膬 rezistent膬 la cuptor, cu un capac, stropind cu restul de unt pe m膬sur膬 ce merge葲i (卯ncerca葲i s膬 l膬sa葲i solidele l膬ptoase 卯n urm膬). Finaliza葲i cu un strat de orez, apoi o stropire final膬 de unt, 葯ofranul 葯i lichidul acestuia. Acoperi葲i bine cu o foaie de folie, pune葲i-o pe capac, apoi coace葲i timp de 30 de minute. Servi葲i cu iaurt suplimentar, p芒ine naan 葯i chutney de mango sau mur膬turi de lime.

Informatii nutritionale

  • Kcals 737
  • Gras 40.2g
  • Satureaz膬 20.8g
  • Carbohidra葲i 54.1g
  • Zaharuri 5.8g
  • Fibr膬 2.6g
  • Protein膬 38,5g
  • Sare 0,7g
.
#Miel #biryani
G膬tit cu drag de pe
Evalueaz膬 aceast膬 re葲et膬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *