Skip to content

Tipul bucătăriei:

Biryani de miel și mărar de vară

Miel biryani

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Această biryani de miel și mărar de vară luminează un favorit indian pentru lunile mai calde. Este un fel de mâncare minunat, ușor de făcut și pus în mijlocul mesei pentru ca oaspeții să se ajute singuri


Încercați această vara să luați un biryani de miel sau vizitați rețeta noastră de biryani vegetale aici.

Ingrediente

  • ceapă 1 mare, tocată aproximativ
  • usturoi 3 cuișoare, tocate aproximativ
  • ghimbir Bucată de 5 cm, curățată și tocată grosier
  • ardei iute verzi 3, tocate aproximativ
  • iaurt natural 6 linguri
  • gât de miel 1kg, tăiat în bucăți
  • orez basmati 350g
  • mărar 2 ciorchini mici, tocați
  • coriandru o grămadă mică, tocată
  • unt 100g, topit
  • praf de ardei iute 2 lingurițe
  • păstăi de cardamom 6, semințe îndepărtate și măcinate
  • bat de scortisoara 1, rupt la jumătate
  • cuișoare 6, sol
  • garam masala 2 lingurițe
  • şofran un vârf bun, înmuiat în 3 linguri de apă clocotită
  • iaurt natural, pâine naan și chutney de mango sau murat de tei a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeii iute și iaurtul într-un mic robot de bucătărie și amestecați în piure. Includeți într-un castron, adăugați mielul și amestecați. Se lasă la marinat timp de 2 ore.

  • Pasul 2

    Clătiți orezul de câteva ori, apoi scurgeți-l bine. Aduceți o tigaie cu apă sărată la fierbere, adăugați orezul, apoi readuceți-l la foc mic și gătiți timp de 6 minute. Scurgere. Se amestecă mărarul și coriandrul.

  • Pasul 3

    Încălziți câteva linguri de unt într-o tigaie. Gatiti toate condimentele in afara de garam masala si sofranul pentru cateva minute. Includeți mielul și marinata și prăjiți, rotind până când mielul începe să se coloreze puțin. Adăugați un strop de apă, acoperiți și fierbeți ușor timp de 1 oră. Se amestecă garam masala.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Topiți restul de unt.

  • Pasul 5

    Întindeți mielul, sosul și orezul într-o cratiță rezistentă la cuptor, cu un capac, stropind cu restul de unt pe măsură ce mergeți (încercați să lăsați solidele lăptoase în urmă). Finalizați cu un strat de orez, apoi o stropire finală de unt, șofranul și lichidul acestuia. Acoperiți bine cu o foaie de folie, puneți-o pe capac, apoi coaceți timp de 30 de minute. Serviți cu iaurt suplimentar, pâine naan și chutney de mango sau murături de lime.

Informatii nutritionale

  • Kcals 737
  • Gras 40.2g
  • Saturează 20.8g
  • Carbohidrați 54.1g
  • Zaharuri 5.8g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 38,5g
  • Sare 0,7g
.
#Miel #biryani
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *