Close
Skip to content

Tipul bucătăriei:

Miel condimentat Baharat, hummus, nuci de pin, stafide și pâine plată

Miel condimentat Baharat, hummus, nuci de pin, stafide și pâine plată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Uşor

Acest fel de mâncare impresionant vine de la restaurantul Reading’s Thames Lido. Faceți înainte pentru o parte dintr-o tartă mezze plină de aromă


Ingrediente

  • ulei vegetal 1 lingură
  • ceapa rosie 1, tăiat cubulețe
  • unt 75g
  • carne tocată de miel 500g
  • amestec de condimente baharat 4 lingurițe, vezi mai jos
  • stafide 4 linguri, înmuiate în apă călduță timp de 2 ore
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, frunze culese
  • nuci de pin 3 linguri, prăjite
  • ardei iute murati a servi

FLATBREADS

  • drojdie uscată activă 2 plicuri de 7 x
  • făină tare de pâine albă 600g, plus extra pentru praf
  • ulei vegetabel 2 linguri

HUMMUS

  • năut 2 cutii de 400 g
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • lămâie 1 mare sau 2 mici, cu suc
  • ulei de măsline extra virgin 6 linguri
  • tahini 2 linguri

BAHARAT SPICE MIX

  • piper negru ½ linguriță
  • scorțișoară măcinată ½ linguriță
  • condiment măcinat ½ linguriță
  • gin macinat ½ linguriță
  • anason stelat măcinat pentru a face ½ linguriță
  • cardamom semințe măcinate pentru a face ½ linguriță
  • nucşoară ras
  • pul biber ½ linguriță, vezi notele de mai jos

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pâinea plată, amestecați drojdia uscată cu 375ml de apă călduță într-un castron mare și lăsați 5 minute până se spumează. Includeți făina și 1½ linguriță de sare, aduceți-le într-un aluat și frământați timp de 10 minute pe o suprafață de lucru ușor făinată, până când este netedă și elastică. Acoperiți și lăsați într-un loc cald timp de 1 oră.

  • Pasul 2

    Între timp, faceți humusul. Adăugați nautul și lichidul lor într-o tigaie și încălziți ușor. Se strecoară, rezervând lichidul, și se adaugă la un robot de bucătărie sau la un blender, împreună cu ingredientele rămase și câteva condimente. Se amestecă până se omogenizează, adăugând 3-4 linguri de lichid dacă este puțin gros.

  • Pasul 3

    Combinați ingredientele baharat.

  • Pasul 4

    Pentru a găti pâinile plate, rupeți o bucată de aluat de mărimea unei mingi de tenis și rulați-o pe o suprafață de lucru ușor făinată până la grosimea de ½cm. Încălziți o tigaie și plasați pâinea cu puțin ulei. Gatiti timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand se formeaza vezicule si se arde. Țineți cald la cuptorul scăzut în timp ce gătiți restul.

  • Pasul 5

    Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie și gătiți ceapa roșie timp de 10 minute sau până când este caramelizată, apoi scoateți-o într-un castron. Adăugați untul în tigaie și, odată spumată, adăugați mielul și ceva condiment și prăjiți timp de 15 minute sau până se evaporă tot lichidul și începe să se rumenească. Adăugați baharatul și gătiți încă un minut înainte de a adăuga stafidele și 2 linguri din lichidul de înmuiere.

  • Pasul 6

    Pentru a servi, lingura humusul pe un platou și împrăștiați peste miel. Completați cu pătrunjel și nuci de pin și serviți cu pâine plată, ardei iute și o stropire de pulbiber.

Informatii nutritionale

  • Kcals 813
  • Gras 41.1g
  • Saturează 11.8g
  • Carbohidrați 77,9g
  • Zaharuri 12.1g
  • Fibră 7.7g
  • Proteină 29.1g
  • Sare 1.3g
.
#Miel #condimentat #Baharat #hummus #nuci #pin #stafide #și #pâine #plată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast