Tipul bucătăriei:
Miel crustat cu susan și iaurt
- servește 6
- Uşor
Prânziți-vă prânzul de duminică și faceți această rețetă ușoară pentru o friptură alternativă impresionantă. Acest picior de miel simplu, dar aromat, este acoperit cu o crustă de susan și iaurt crocant și servit cu castraveți și varză roșie pentru o culoare suplimentară și crocantă, așa că luați o pâine plată și blocați-vă în
Ingrediente
- pulpă de miel dezosată, cu unt 1,5 kg
- iaurt natural plin de grăsimi 300g
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- tahini 65g
- ulei de masline 50 ml
- lămâi 2, 1 zestrat, ambii suc
- oregano uscat 2 lingurițe
- seminte de susan 4 linguri
- melasă de rodie 2 lingurițe
- pâine plată 6, încălzit
- castravete ½, feliat subțire
- varza rosie ¼, feliat subțire
- harissa a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați tăieturile în cele mai groase părți ale părții inferioare a mielului. Se amestecă 150g de iaurt cu usturoiul, 25g de tahini, ulei de măsline, 1/ 2 sucul de lămâie și oregano și condimentați cu piper. Se pune mielul într-un vas, se toarnă peste marinată și se răcește în frigider peste noapte.
-
Pasul 2
Scoateți mielul din frigider cu o oră înainte de gătit și lăsați-l la temperatura camerei. Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7.
-
Pasul 3
Ștergeți orice exces de marinată din miel și condimentați cu sare. Presărați mielul cu semințele de susan, apoi așezați-l pe un raft peste o formă de copt. Prajiti 15 minute, apoi coborati cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 si gatiti inca 15-20 minute (daca aveti un termometru pentru carne ar trebui sa ajunga la 60C pentru mediu). Se acoperă cu folie și se odihnesc 15 minute.
-
Pasul 4
Se amestecă restul de 150g de iaurt cu restul de 40g de tahini, restul de suc de lămâie, coaja și melasa de rodie și se condimentează.
-
Pasul 5
Tăiați subțire mielul și puneți-l în pâine cu castravete, varză roșie, mult sos de iaurt tahini și puțină harissa pentru căldură.
Informatii nutritionale
- Kcals 791
- Gras 41,5g
- Saturează 12.7g
- Carbohidrați 44,9g
- Zaharuri 7.2g
- Fibră 6.5g
- Proteină 56g
- Sare 0,8g