Tipul bucătăriei:

Miel marinat cu iaurt cu susan

Miel crustat cu susan și iaurt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Prânziți-vă prânzul de duminică și faceți această rețetă ușoară pentru o friptură alternativă impresionantă. Acest picior de miel simplu, dar aromat, este acoperit cu o crustă de susan și iaurt crocant și servit cu castraveți și varză roșie pentru o culoare suplimentară și crocantă, așa că luați o pâine plată și blocați-vă în


Ingrediente

  • pulpă de miel dezosată, cu unt 1,5 kg
  • iaurt natural plin de grăsimi 300g
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • tahini 65g
  • ulei de masline 50 ml
  • lămâi 2, 1 zestrat, ambii suc
  • oregano uscat 2 lingurițe
  • seminte de susan 4 linguri
  • melasă de rodie 2 lingurițe
  • pâine plată 6, încălzit
  • castravete ½, feliat subțire
  • varza rosie ¼, feliat subțire
  • harissa a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați tăieturile în cele mai groase părți ale părții inferioare a mielului. Se amestecă 150g de iaurt cu usturoiul, 25g de tahini, ulei de măsline, 1/ 2 sucul de lămâie și oregano și condimentați cu piper. Se pune mielul într-un vas, se toarnă peste marinată și se răcește în frigider peste noapte.

  • Pasul 2

    Scoateți mielul din frigider cu o oră înainte de gătit și lăsați-l la temperatura camerei. Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7.

  • Pasul 3

    Ștergeți orice exces de marinată din miel și condimentați cu sare. Presărați mielul cu semințele de susan, apoi așezați-l pe un raft peste o formă de copt. Prajiti 15 minute, apoi coborati cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 si gatiti inca 15-20 minute (daca aveti un termometru pentru carne ar trebui sa ajunga la 60C pentru mediu). Se acoperă cu folie și se odihnesc 15 minute.

  • Pasul 4

    Se amestecă restul de 150g de iaurt cu restul de 40g de tahini, restul de suc de lămâie, coaja și melasa de rodie și se condimentează.

  • Pasul 5

    Tăiați subțire mielul și puneți-l în pâine cu castravete, varză roșie, mult sos de iaurt tahini și puțină harissa pentru căldură.

Informatii nutritionale

  • Kcals 791
  • Gras 41,5g
  • Saturează 12.7g
  • Carbohidrați 44,9g
  • Zaharuri 7.2g
  • Fibră 6.5g
  • Proteină 56g
  • Sare 0,8g
.
#Miel #crustat #susan #și #iaurt
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast