Tipul bucătăriei:
Miel de toamnă condimentat cu piure de dovleac
- serveste 4
- Puțin efort
Mielul este adesea considerat un aliment de primăvară, dar câteva luni în plus la pășune oferă o carne mai plină de aromă. Încercați acest preparat ușor de miel condimentat ca alternativă mai sănătoasă la friptura de duminică.
Ingrediente
- semințe de chimen ½ linguriță
- seminte de coriandru ½ linguriță
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ulei de masline
- Miel la grătar 2 rafturi, tăiate franțuzesc
- dovleac sau dovleac 500 g, decojite și tocate
- unt
- coriandru o mână mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Zdrobiți condimentele într-un pistil și mojar. Amestecați împreună cu usturoiul și un melc mare de ulei de măsline și niște condimente, apoi frecați mielul. Se lasa sa stea jumatate de ora.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Gătiți mielul 20 de minute pentru roz apoi lăsați să se odihnească 10 minute.
-
Pasul 3
Între timp, fierbeți dovleceii la abur până se înmoaie, apoi amestecați într-un robot de bucătărie cu un nod de unt și condimente. Se amestecă coriandru. Serviți 3 cotlet fiecare cu niște piure.
Informatii nutritionale
- Kcals 299
- Gras 24.5g
- Saturate 11.2g
- Carbohidrați 4.2g
- Fibră 1.3g
- Proteină 15.3g
- Sare 0,54g