Skip to content

Tipul bucătăriei:

Miel de toamnă condimentat cu piure de dovleac

Miel de toamnă condimentat cu piure de dovleac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Mielul este adesea considerat un aliment de primăvară, dar câteva luni în plus la pășune oferă o carne mai plină de aromă. Încercați acest preparat ușor de miel condimentat ca alternativă mai sănătoasă la friptura de duminică.


Ingrediente

  • semințe de chimen ½ linguriță
  • seminte de coriandru ½ linguriță
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ulei de masline
  • Miel la grătar 2 rafturi, tăiate franțuzesc
  • dovleac sau dovleac 500 g, decojite și tocate
  • unt
  • coriandru o mână mică, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Zdrobiți condimentele într-un pistil și mojar. Amestecați împreună cu usturoiul și un melc mare de ulei de măsline și niște condimente, apoi frecați mielul. Se lasa sa stea jumatate de ora.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Gătiți mielul 20 de minute pentru roz apoi lăsați să se odihnească 10 minute.

  • Pasul 3

    Între timp, fierbeți dovleceii la abur până se înmoaie, apoi amestecați într-un robot de bucătărie cu un nod de unt și condimente. Se amestecă coriandru. Serviți 3 cotlet fiecare cu niște piure.

Informatii nutritionale

  • Kcals 299
  • Gras 24.5g
  • Saturate 11.2g
  • Carbohidrați 4.2g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 15.3g
  • Sare 0,54g
#Miel #toamnă #condimentat #piure #dovleac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *