Skip to content

Tipul bucătăriei:

Miel din Orientul Mijlociu fiert lent

Miel din Orientul Mijlociu fiert lent

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 3
  • Puțin efort

Acest fel de mâncare de miel din Orientul Mijlociu, gătit lent, combină tărâmul praf și acrișor al limelor uscate cu roșiile mai bogate. Gătirea lentă este grozavă, deoarece necesită timp și efort minim, dar obțineți rezultate excelente și aromate. Vinetele prajite aurii sunt un acompaniament delicios.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • ceapă 1, curatata si tocata
  • usturoi 2 cuișoare, decojite și tăiate mărunt
  • miel 500 g, tăiate cubulețe
  • şofran un praf, amestecat cu 2 linguri de apa calduta
  • scorțișoară măcinată ¼ linguriță
  • chimen măcinat ¼ linguriță
  • coriandru ¼ linguriță
  • curcumă 1 lingura
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • piure de tomate 2 linguri
  • tei uscate cu o frigaruie de metal sau tirbuson
  • mazăre galbenă despicată 100 g, clătite în apă rece
  • Vânătă 1
  • orez gatit a servi
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Folosiți 2 linguri de ulei de măsline pentru a prăji ceapa într-o tavă la foc mediu. Când sunt moi, adăugați usturoiul, amestecați și continuați să fierbeți până ce usturoiul și ceapa devin aurii pal. Scoateți din tigaie folosind o lingură cu fantă și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Se pune mielul in tigaie, se da focul si se fierbe, amestecand din cand in cand, pana se rumeneste carnea. Reveniți amestecul de ceapă în tigaie și adăugați șofranul, scorțișoara, chimenul, coriandru și turmeric. Gatiti 1-2 minute, amestecand.

  • Pasul 3

    Adăugați roșiile și piureul. Umpleți tava de roșii cu apă și adăugați în tigaia cu lime. Acoperiți tigaia și fierbeți, timp de 45 de minute.

  • Pasul 4

    Se amestecă mazărea galbenă despicată și se continuă să fiarbă, acoperită, timp de 45-60 de minute sau până când lintea este fiartă. Dacă pare că se usucă, adăugați un strop de apă. În timp ce se gătește, feliați vinetele și tăiați-o pe lățime rondele de ½ cm. Prăjiți-le în ulei până sunt aurii și fierte, apoi puneți-le pe o farfurie stratificată cu rulou de bucătărie pentru a absorbi grăsimea.

  • Pasul 5

    Când caserola este gătită și sosul s-a îngroșat, scoateți limele și verificați condimentele. Serviți cu orez împânzit cu bucăți mici de unt rece și acoperit cu fâșii de vinete. Presarati cu patrunjel pentru a servi.


    Pentru a afla ce vin să bei cu mielul din Orientul Mijlociu, clic aici

Informatii nutritionale

  • Kcals 609
  • Saturate 12.4g
  • Proteină 40,9g
#Miel #din #Orientul #Mijlociu #fiert #lent
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *