Tipul bucătăriei:
Miel fript cu rozmarin si miere
- serveste 6
- Puțin efort
Friptură clasică de miel tratată cu o glazură dulce. Această rețetă suculentă face cina perfectă de Paște în familie
Fă-ți propriul sos de mentă pentru a însoți această rețetă de miel fript.
Ingrediente
- ceapa 2, feliate
- pulpă de miel 1,75 kg
- ulei
- Miere 1 lingura
- rozmarin mână
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune ceapa într-o tavă cu 4 linguri de apă. Asezati o pulpa de miel de 1.75k deasupra si frecati-l cu ulei si apoi miere. înjunghiați partea de piele a mielului de 15 ori cu un cuțit mic și ascuțit, răsucindu-l pentru a face găuri mici. Îndesați o mână de crenguțe mici de rozmarin în găuri. Asezoneaza bine.
-
Pasul 2
Se prăjește timp de 1 oră și 15 minute pentru rar, sau 1 oră și jumătate pentru mediu. Ungeți mielul de 3-4 ori cu zeama în baza formei pe măsură ce se gătește și acoperiți pielea cu folie dacă începe să se întunece prea mult.
-
Pasul 3
Odată fiert, se odihnește pe o farfurie sau o masă 20-30 de minute sub folie.