Skip to content

Tipul bucătăriei:

8113

Miel fript cu rozmarin si miere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Friptură clasică de miel tratată cu o glazură dulce. Această rețetă suculentă face cina perfectă de Paște în familie


Fă-ți propriul sos de mentă pentru a însoți această rețetă de miel fript.

Ingrediente

  • ceapa 2, feliate
  • pulpă de miel 1,75 kg
  • ulei
  • Miere 1 lingura
  • rozmarin mână

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune ceapa într-o tavă cu 4 linguri de apă. Asezati o pulpa de miel de 1.75k deasupra si frecati-l cu ulei si apoi miere. înjunghiați partea de piele a mielului de 15 ori cu un cuțit mic și ascuțit, răsucindu-l pentru a face găuri mici. Îndesați o mână de crenguțe mici de rozmarin în găuri. Asezoneaza bine.

  • Pasul 2

    Se prăjește timp de 1 oră și 15 minute pentru rar, sau 1 oră și jumătate pentru mediu. Ungeți mielul de 3-4 ori cu zeama în baza formei pe măsură ce se gătește și acoperiți pielea cu folie dacă începe să se întunece prea mult.

  • Pasul 3

    Odată fiert, se odihnește pe o farfurie sau o masă 20-30 de minute sub folie.

#Miel #fript #rozmarin #miere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *