Skip to content

Tipul bucătăriei:

Miel fript italian cu șuncă de Parma și cartofi

Miel fript italian cu șuncă de Parma și cartofi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

O nouă rețetă grozavă pentru prăjirea unui pulpă de miel. Acest miel de inspirație italiană este gătit cu arome de usturoi, rozmarin și șuncă de Parma, în timp ce cartofii sunt tăiați subțiri și gătiți în bulion cu mielul pentru a oferi o adevărată profunzime a aromei.


Ingrediente

  • pulpă de miel 2,5 kg
  • sunca de parma 6 felii
  • catei de usturoi 4
  • lămâie 1 zestă
  • crengute de rozmarin 2
  • unt 25 g moale
  • Cartofi Maris Piper 2 kg, decojite și tăiate în felii de 1 cm
  • stoc de legume 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Folosește un cuțit mic pentru a face incizii adânci pe toată partea cărnoasă a mielului. Trimiteți șunca, usturoiul, coaja și jumătate de rozmarin într-un robot de bucătărie. Împingeți amestecul în incizii, urmați de rozmarinul rămas, apoi frecați untul peste tot rostul și asezonați bine.

  • Pasul 2

    Se condimentează cartofii, se pun într-o tavă de friptură și se toarnă peste bulion. Asezati mielul deasupra si coaceti 15 minute la 230C/ventilator 210C/gaz 8, apoi scadeti focul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si gatiti inca 1 ora si 15 minute. Odihnește-te timp de 15 minute înainte de a tăia.

#Miel #fript #italian #șuncă #Parma #și #cartofi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *