Tipul bucătăriei:
Miel fript lent cu aïoli cu boia afumată
- serveste 6
- Uşor
Pulpa de miel dezosată este o tăietură grozavă pentru divertisment, deoarece este atât de ușor de sculptat. Acesta este tapetat cu condimente, gătește încet până când se topește, apoi se servește cu usturoi și maioneză cu boia afumată.
Ingrediente
- pulpă de miel dezosată rulată aproximativ 1,8 kg după dezosare
- seminte de fenicul, chimen si coriandru 1 lingura din fiecare
- ulei de masline
aïoli
- galbenusuri de ou 2, la temperatura camerei
- mustar Dijon 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- ulei de floarea soarelui 200 ml
- lămâie suc pentru a face 1 lingura
- boia afumată 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 140c/ventilator 120c/gaz 1. Se condimenteaza mielul si se caleste pe toate partile intr-o tigaie cu 1 lingura ulei de masline. Zdrobiți ușor condimentele cu 2 lingurițe de sare într-un pistil și mojar. Ungeți mielul cu 1 lingură de ulei și stropiți cu condimente, astfel încât să fie acoperit peste tot. Pune mielul pe un gratar cu o tava de copt dedesubt. Turnați o cană de apă în tavă și sigilați totul cu o bucată mare de folie. Gatiti 2 ore si jumatate si apoi indepartati folia. Se prăjește încă o oră și apoi se odihnește cel puțin 20 de minute înainte de a tăia.
-
Pasul 2
Pentru a face aioli, bateți gălbenușurile, muștarul și usturoiul cu niște condimente. În timp ce bateți, stropiți încet uleiul până se încorporează. adăugați zeama de lămâie și boia de ardei și amestecați din nou (adaugă o linguriță sau două de apă clocotită dacă devine puțin groasă). Dati la rece pana serviti cu mielul.
Informatii nutritionale
- Kcals 792
- Carbohidrați 2.5g
- Proteină 59.4g
- Gras 60,5g
- Sare 0,49g