Tipul bucătăriei:
Miel gătit lent cu legume de primăvară și sos de mentă proaspătă
- serveste 6
- Puțin efort
Cel mai bun miel fript de împărțit cu familia. Legumele de primăvară se potrivesc atât de bine cu mielul din noul sezon. Mazarea si fasolea se recolteaza incepand cu aprilie, in functie de vreme. Frozen va funcționa la fel de bine. Fă-ți și tu propriul sos de mentă dacă ai puțină mentă la îndemână, este rapid și ușor și este cel mai bun acompaniament pentru miel.
Ingrediente
- pulpă de miel 1, aproximativ 2-2½ kg
- ulei pentru prăjit
- şalote mici rotunde 300 g, decojite
- vin alb un pahar mare
- supă de pui 200 ml
- pui de praz 300 g
- mazăre 300 g
- fasole lată 300 g cu două păstăi
sos de menta
- mentă un buchet mare, frunze culese
- zahăr tos auriu 1½ linguriță
- otet de vin alb 5 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160°C/ventilator 140°C/gaz 3. Freci mielul cu ulei, apoi se rumenește bine peste tot într-o tigaie mare sau într-o tavă solidă. Odată ce mielul s-a rumenit, scoateți-l și fierbeți eșalota în aceeași tigaie până devin aurii (mai folosiți puțin ulei dacă este necesar).
-
Pasul 2
Puneți mielul și eșalota într-o tavă de prăjire sau o caserolă puțin adâncă și turnați vinul și bulionul. Se acopera cu un capac sau cu o foaie dubla de folie apoi se da la cuptor pentru 3 ore.
-
Pasul 3
Adăugați prazul în caserolă apoi gătiți încă 20-25 de minute sau până când se înmoaie. Se adauga mazarea si fasolea, se acopera din nou apoi se mai lasa 10-15 minute pana se incinge.
-
Pasul 4
Pentru a face sosul se toaca frunzele de menta apoi se pun intr-un vas cu zaharul si se toarna peste 5 linguri de apa clocotita. Se lasa la racit apoi se amesteca otetul. Serviți mielul și legumele cu sosul de mentă și niște cartofi noi unși cu unt.
Informatii nutritionale
- Kcals 571
- Gras 26.5g
- Carbohidrați 19.1g
- Fibră 7.8g
- Proteină 58,8g
- Sare 0,4g