Tipul bucătăriei:
Miel Harissa cu fenicul, roșii și ierburi
- serveste 8
- Uşor
Un fel de mâncare grozav pentru a hrăni o mulțime, acest miel este cel mai bine marinat peste noapte, apoi gătit la grătar. Aromele de fenicul, rosii si lamaie se potrivesc bine cu carnea.
Ingrediente
- ceafă de miel 6 fileuri aproximativ 1 kg
- iaurt natural 200 ml
- harissa 6 linguri, plus suplimentar pentru servire
- rozmarin 6 tulpini
colete
- fenicul 2 bulbi mari, tăiați în felii
- rosii 2 mari, sferturi
- lămâie 1, înjumătățit
- oregano sau salvie 1 mână
- unt 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Marcați gâtul de miel a într-un model încrucișat. Se amestecă iaurtul și harissa și se freacă peste tot mielul. Se pune carnea intr-un vas mare cu rozmarinul si se lasa peste noapte, sau cel putin 1 ora.
-
Pasul 2
Pentru a face pachetele de legume, luați 2 bucăți mari de folie. Împărțiți feniculul și roșia între ele, stoarceți o jumătate de lămâie peste fiecare, apoi aruncați-o deasupra legumelor. Se presară cu oregano și se condimentează bine. Adăugați jumătate de unt la fiecare și pliați pentru a face 2 pachete. Fă grătar timp de 20-30 de minute sau până când feniculul este fraged.
-
Pasul 3
Pentru a găti mielul, grătar peste cărbuni aprinși sau pe o grătar fierbinte (grill) timp de 7 minute, întoarceți-l și gătiți încă 7 minute. Odihnește-te sub folie timp de 10 minute. Tăiați și serviți cu legume și mai multă harissa în parte.
Informatii nutritionale
- Kcals 388
- Carbohidrați 5g
- Proteină 25.7g
- Gras 26.6g
- Sare 0,55g
- Fibră 1.6g