Skip to content

Tipul bucătăriei:

Miel Harissa cu fenicul, roșii și ierburi

Miel Harissa cu fenicul, roșii și ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Un fel de mâncare grozav pentru a hrăni o mulțime, acest miel este cel mai bine marinat peste noapte, apoi gătit la grătar. Aromele de fenicul, rosii si lamaie se potrivesc bine cu carnea.


Ingrediente

  • ceafă de miel 6 fileuri aproximativ 1 kg
  • iaurt natural 200 ml
  • harissa 6 linguri, plus suplimentar pentru servire
  • rozmarin 6 tulpini

colete

  • fenicul 2 bulbi mari, tăiați în felii
  • rosii 2 mari, sferturi
  • lămâie 1, înjumătățit
  • oregano sau salvie 1 mână
  • unt 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Marcați gâtul de miel a într-un model încrucișat. Se amestecă iaurtul și harissa și se freacă peste tot mielul. Se pune carnea intr-un vas mare cu rozmarinul si se lasa peste noapte, sau cel putin 1 ora.

  • Pasul 2

    Pentru a face pachetele de legume, luați 2 bucăți mari de folie. Împărțiți feniculul și roșia între ele, stoarceți o jumătate de lămâie peste fiecare, apoi aruncați-o deasupra legumelor. Se presară cu oregano și se condimentează bine. Adăugați jumătate de unt la fiecare și pliați pentru a face 2 pachete. Fă grătar timp de 20-30 de minute sau până când feniculul este fraged.

  • Pasul 3

    Pentru a găti mielul, grătar peste cărbuni aprinși sau pe o grătar fierbinte (grill) timp de 7 minute, întoarceți-l și gătiți încă 7 minute. Odihnește-te sub folie timp de 10 minute. Tăiați și serviți cu legume și mai multă harissa în parte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 388
  • Carbohidrați 5g
  • Proteină 25.7g
  • Gras 26.6g
  • Sare 0,55g
  • Fibră 1.6g
#Miel #Harissa #fenicul #roșii #și #ierburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *