Tipul bucătăriei:
Miel kleftiko tava coacere
- serveste 4
- Uşor
Am oferit clasicului miel kleftiko o schimbare sănătoasă cu această rețetă ușoară pentru patru. Această rețetă a fost preluată din funcția noastră de alegeri sănătoase
Încercați această tavă de miel kleftiko, apoi verificați spanakopita, frigăruile grecești de pui, salata clasică grecească și mai multe rețete grecești.
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- lămâi 2, cu coaja si zeama
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- oregano uscat 1 lingura
- pulpă de miel tăiată cubulețe 400 g, fără grăsimi
- frunza de dafin 1
- cartofi cerati 250 g, tăiate cubulețe
- rosii 4, sferturi
- ceapa rosie 1, feliat
- ardei rosii 2, însămânțate și tăiate cubulețe
- brânză feta mai ușoară 60 g
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă coaja și sucul de lămâie, usturoiul, oregano și se asezonează. Se toarnă peste mielul tăiat cubulețe într-o pungă mare care se sigilează. Adaugam frunza de dafin si marinam la frigider 2 ore sau peste noapte.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se fierbe cartofii în apă clocotită cu sare timp de 5-10 minute, până când încep să se înmoaie, dar încă fermi la mijloc când sunt înțepați cu un cuțit. Se scurge si se taie in jumatati sau sferturi.
-
Pasul 3
Adăugați roșiile, ceapa, ardeii și cartofii în punga cu mielul și agitați.
-
Pasul 4
Acoperiți baza unei tăvi adânci sau a unui vas de copt cu câteva foi mari de folie, apoi hârtie de copt. Pune totul din pungă, inclusiv marinata, în mijlocul hârtiei de copt. Strângeți pergamentul pentru a sigila tot lichidul, apoi strângeți folia pentru a se asigura, asigurându-vă că nu există goluri.
-
Pasul 5
Gatiti 1 ora, pana cand cartofii si mielul sunt fragezi. Deschideți folia și împrăștiați în feta și încă o piper negru măcinat. Lăsați pachetul deschis și gătiți încă 10 minute, până se rumenește ușor.
Informatii nutritionale
- Kcals 281
- Gras 9.7g
- Saturate 5g
- Carbohidrați 20.6g
- Zaharuri 9g
- Fibră 5.3g
- Proteină 25.2g
- Sare 0,5g