Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta Kleftiko cu Miel

Miel kleftiko tava coacere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Am oferit clasicului miel kleftiko o schimbare sănătoasă cu această rețetă ușoară pentru patru. Această rețetă a fost preluată din funcția noastră de alegeri sănătoase


Încercați această tavă de miel kleftiko, apoi verificați spanakopita, frigăruile grecești de pui, salata clasică grecească și mai multe rețete grecești.

*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • lămâi 2, cu coaja si zeama
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • oregano uscat 1 lingura
  • pulpă de miel tăiată cubulețe 400 g, fără grăsimi
  • frunza de dafin 1
  • cartofi cerati 250 g, tăiate cubulețe
  • rosii 4, sferturi
  • ceapa rosie 1, feliat
  • ardei rosii 2, însămânțate și tăiate cubulețe
  • brânză feta mai ușoară 60 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă coaja și sucul de lămâie, usturoiul, oregano și se asezonează. Se toarnă peste mielul tăiat cubulețe într-o pungă mare care se sigilează. Adaugam frunza de dafin si marinam la frigider 2 ore sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se fierbe cartofii în apă clocotită cu sare timp de 5-10 minute, până când încep să se înmoaie, dar încă fermi la mijloc când sunt înțepați cu un cuțit. Se scurge si se taie in jumatati sau sferturi.

  • Pasul 3

    Adăugați roșiile, ceapa, ardeii și cartofii în punga cu mielul și agitați.

  • Pasul 4

    Acoperiți baza unei tăvi adânci sau a unui vas de copt cu câteva foi mari de folie, apoi hârtie de copt. Pune totul din pungă, inclusiv marinata, în mijlocul hârtiei de copt. Strângeți pergamentul pentru a sigila tot lichidul, apoi strângeți folia pentru a se asigura, asigurându-vă că nu există goluri.

  • Pasul 5

    Gatiti 1 ora, pana cand cartofii si mielul sunt fragezi. Deschideți folia și împrăștiați în feta și încă o piper negru măcinat. Lăsați pachetul deschis și gătiți încă 10 minute, până se rumenește ușor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 281
  • Gras 9.7g
  • Saturate 5g
  • Carbohidrați 20.6g
  • Zaharuri 9g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 25.2g
  • Sare 0,5g
.
#Miel #kleftiko #tava #coacere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *