Tipul bucătăriei:
Miel la grătar cu fenicul fript și gust de struguri picant
- serveste 2
- Uşor
Olia Hercules ia culegerile bogate și colorate ale unei recolte de toamnă și adaugă o întorsătură est-europeană acestei cine impresionante pentru doi.
Ingrediente
- fenicul 2 becuri
- rapiță sau ulei de măsline 2 linguri
- oțet de cidru 2 linguri
- zahăr brun deschis 1 lingura
- struguri roșii 50 g, tăiate la jumătate
- ardei iute roșu sau verde 1, însămânțată și tăiată mărunt
- cotlete de miel 4
- mentă o mână de frunze, mărunțite
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Îndepărtați părțile exterioare mai dure ale feniculului (dar nu le aruncați, folosiți pentru a face supă) și feliați subțiri bulbii rămași. Încinge uleiul într-o tavă de copt la cuptor, apoi pune feniculul în el. Se condimentează și se prăjește timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Amestecă oțetul, zahărul și un praf de sare și gustă. Ar trebui să fie dulce și acru. Reglați aroma după gustul dvs. Puneți strugurii împreună cu ardeiul iute și lăsați-i să se mureze ușor.
-
Pasul 3
Se încălzește o tigaie la mediu mare. Se condimentează bine cotletele de miel cu sare de mare. Apoi, folosind un clește, puneți cotletele de miel, cu partea grasă în jos. Vrei ca grăsimea să redevină și să înceapă să coloreze și să se crocante. Faceți acest lucru în loturi. Apoi rumeniți cotletele timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a obține puțină culoare. Acum puneți-le deasupra feniculului prăjit. Gătiți totul împreună încă 7-10 minute, în funcție de cât de bine făcute vă plac cotletele. Chiar înainte de servire, amestecați menta prin struguri și serviți alături de fenicul și miel.
Informatii nutritionale
- Kcals 672
- Gras 49.4g
- Saturate 18.4g
- Zaharuri 9.9g
- Fibră 8g
- Proteină 42.6g
- Sare 0,4g