Skip to content

Tipul bucătăriei:

Lamb Shank Rogan Josh

Miel rogan josh

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Folosim cozi de miel pentru rogan-ul nostru josh – sunt serios tandri și plini de aromă. Nu este nevoie de o mâncare de luat masa atunci când le poți devora direct din cuptor! Sau pur și simplu înghețați porții pentru o masă încălzită și aromată în timpul săptămânii


Ingrediente

  • ulei vegetal
  • unt 25g
  • cozi de miel 4
  • cardamom 6 păstăi, învinețite
  • cuișoare 4
  • foi de dafin 2
  • bat de scortisoara Bucată de 7cm
  • boabe de piper negru 1 linguriță
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tocate
  • usturoi 6 cuișoare
  • ceapa 2, tocate aproximativ
  • coriandru 1 linguriță
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • paprika 2 lingurițe
  • pudră de ardei iute fierbinte 2-3 lingurițe
  • iaurt 150 ml
  • coriandru o grămadă, tocată
  • orez basmati a servi

IOGUR LIME

  • lămâie verde 1, zestrat și suc
  • iaurt 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Încălziți 3 linguri de ulei și untul într-o caserolă mare și rumeniți bine tijele de miel pe toate părțile, apoi scoateți-le și puneți-le deoparte.

  • Pasul 2

    Adăugați cardamomul, cuișoarele, frunzele de dafin, scorțișoara și boabele de piper în tigaie și gătiți câteva minute. Între timp, amestecați ghimbirul, usturoiul și ceapa într-un piure într-un robot de bucătărie cu 3 linguri de apă. Puneți focul la minim și adăugați în tigaie cu un vârf de sare. Gatiti usor 20-30 minute, amestecand regulat, pana devin aurii. Adăugați coriandrul măcinat și chimenul, boia de ardei și praf de ardei și gătiți timp de 2-3 minute înainte de a adăuga din nou tocanele de miel în tigaie cu iaurtul și 500 ml de apă. Se aduce la fierbere, apoi se introduce în cuptorul cu capac timp de 2 ore. După 2 ore scoateți capacul, întoarceți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și gătiți încă o oră, învârtindu-i regulat cozile pentru a colora carnea și a reduce sosul.

  • Pasul 3

    Pentru iaurtul de var, amestecați coaja și sucul de var prin iaurt, condimentați și păstrați la frigider.

  • Pasul 4

    Odată ce carnea se îndepărtează de os, scoateți coapsele într-o farfurie. Îndepărtați sosul de orice grăsime care ar putea fi deasupra și adăugați coapsele înapoi în sos pentru a le reîncălzi.

  • Pasul 5

    Fie se servește cu iaurtul, orezul și o împrăștiere de coriandru, fie se lasă să se răcească, se transferă în recipiente rezistente la congelator și se congelează.

Informatii nutritionale

  • Kcals 731
  • Gras 50,8g
  • Saturează 20.1g
  • Carbohidrați 13.2g
  • Zaharuri 10.6g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 53.6g
  • Sare 0,8g
.
#Miel #rogan #josh
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *