Tipul bucătăriei:
Miel rogan josh
- servește 4 persoane
- Uşor
Folosim cozi de miel pentru rogan-ul nostru josh – sunt serios tandri și plini de aromă. Nu este nevoie de o mâncare de luat masa atunci când le poți devora direct din cuptor! Sau pur și simplu înghețați porții pentru o masă încălzită și aromată în timpul săptămânii
Ingrediente
- ulei vegetal
- unt 25g
- cozi de miel 4
- cardamom 6 păstăi, învinețite
- cuișoare 4
- foi de dafin 2
- bat de scortisoara Bucată de 7cm
- boabe de piper negru 1 linguriță
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tocate
- usturoi 6 cuișoare
- ceapa 2, tocate aproximativ
- coriandru 1 linguriță
- chimen măcinat 2 lingurițe
- paprika 2 lingurițe
- pudră de ardei iute fierbinte 2-3 lingurițe
- iaurt 150 ml
- coriandru o grămadă, tocată
- orez basmati a servi
IOGUR LIME
- lămâie verde 1, zestrat și suc
- iaurt 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Încălziți 3 linguri de ulei și untul într-o caserolă mare și rumeniți bine tijele de miel pe toate părțile, apoi scoateți-le și puneți-le deoparte.
-
Pasul 2
Adăugați cardamomul, cuișoarele, frunzele de dafin, scorțișoara și boabele de piper în tigaie și gătiți câteva minute. Între timp, amestecați ghimbirul, usturoiul și ceapa într-un piure într-un robot de bucătărie cu 3 linguri de apă. Puneți focul la minim și adăugați în tigaie cu un vârf de sare. Gatiti usor 20-30 minute, amestecand regulat, pana devin aurii. Adăugați coriandrul măcinat și chimenul, boia de ardei și praf de ardei și gătiți timp de 2-3 minute înainte de a adăuga din nou tocanele de miel în tigaie cu iaurtul și 500 ml de apă. Se aduce la fierbere, apoi se introduce în cuptorul cu capac timp de 2 ore. După 2 ore scoateți capacul, întoarceți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și gătiți încă o oră, învârtindu-i regulat cozile pentru a colora carnea și a reduce sosul.
-
Pasul 3
Pentru iaurtul de var, amestecați coaja și sucul de var prin iaurt, condimentați și păstrați la frigider.
-
Pasul 4
Odată ce carnea se îndepărtează de os, scoateți coapsele într-o farfurie. Îndepărtați sosul de orice grăsime care ar putea fi deasupra și adăugați coapsele înapoi în sos pentru a le reîncălzi.
-
Pasul 5
Fie se servește cu iaurtul, orezul și o împrăștiere de coriandru, fie se lasă să se răcească, se transferă în recipiente rezistente la congelator și se congelează.
Informatii nutritionale
- Kcals 731
- Gras 50,8g
- Saturează 20.1g
- Carbohidrați 13.2g
- Zaharuri 10.6g
- Fibră 3.4g
- Proteină 53.6g
- Sare 0,8g