Tipul bucătăriei:
Mini oale de miel
- face 6
- Uşor
Faceți un lot din aceste mini oale de miel și congelați-le pentru mai târziu. Sunt ușor de făcut și au sub 500 de calorii fiecare
Ingrediente
- pulpa de miel 500 g, tăiate de grăsime și tăiate în bucăți
- făină simplă 2 linguri
- ulei pentru prăjit
- ceapă 1 mare, feliat fin
- morcovi 2, decojite și tăiate felii subțiri
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată
- cartofi (Maris Piper funcționează bine) 500g, decojit și feliat subțire
- supa de miel sau pui650 ml
- unt
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se amestecă mielul în făină și se condimentează. Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și se prăjește carnea până se rumenește peste tot, apoi se scoate. Faceți acest lucru în loturi, câteva bucăți o dată, pentru a nu supraaglomera tigaia. Împărțiți carnea, ceapa, morcovii și pătrunjelul în 6 feluri de mâncare individuale rezistente la cuptor și asezonați bine.
-
Pasul 2
Deasupra se pune un strat subțire de cartofi apoi se pune pe o tavă de copt. Împărțiți bulionul între oale și adăugați câteva puncte de unt deasupra. Acoperiți toată tava cu folie și gătiți 45 de minute – 1 oră până când cartofii sunt moi, apoi se răcesc.
-
Pasul 3
Acoperiți fiecare fel de mâncare individual cu folie și congelați până la 3 luni. Pentru a servi, decongelați complet, la frigider, peste noapte. Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 si se indeparteaza folia, se adauga inca un punct de unt peste blaturi. Fierbeți timp de 30 de minute până când blatul este crocant și auriu, iar umplutura este fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 382
- Gras 21g
- Saturate 10.2g
- Carbohidrați 24.3g
- Fibră 4.3g
- Proteină 21.7g
- Sare 0,6g