Skip to content

Tipul bucătăriei:

Mini oale de miel

Mini oale de miel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Faceți un lot din aceste mini oale de miel și congelați-le pentru mai târziu. Sunt ușor de făcut și au sub 500 de calorii fiecare


Ingrediente

  • pulpa de miel 500 g, tăiate de grăsime și tăiate în bucăți
  • făină simplă 2 linguri
  • ulei pentru prăjit
  • ceapă 1 mare, feliat fin
  • morcovi 2, decojite și tăiate felii subțiri
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată
  • cartofi (Maris Piper funcționează bine) 500g, decojit și feliat subțire
  • supa de miel sau pui650 ml
  • unt

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se amestecă mielul în făină și se condimentează. Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și se prăjește carnea până se rumenește peste tot, apoi se scoate. Faceți acest lucru în loturi, câteva bucăți o dată, pentru a nu supraaglomera tigaia. Împărțiți carnea, ceapa, morcovii și pătrunjelul în 6 feluri de mâncare individuale rezistente la cuptor și asezonați bine.

  • Pasul 2

    Deasupra se pune un strat subțire de cartofi apoi se pune pe o tavă de copt. Împărțiți bulionul între oale și adăugați câteva puncte de unt deasupra. Acoperiți toată tava cu folie și gătiți 45 de minute – 1 oră până când cartofii sunt moi, apoi se răcesc.

  • Pasul 3

    Acoperiți fiecare fel de mâncare individual cu folie și congelați până la 3 luni. Pentru a servi, decongelați complet, la frigider, peste noapte. Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 si se indeparteaza folia, se adauga inca un punct de unt peste blaturi. Fierbeți timp de 30 de minute până când blatul este crocant și auriu, iar umplutura este fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 382
  • Gras 21g
  • Saturate 10.2g
  • Carbohidrați 24.3g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 21.7g
  • Sare 0,6g
.
#Mini #oale #miel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *