Tipul bucătăriei:
Musaca
- serveste 6
- Puțin efort
Hrănește o mulțime cu acest foarte iubit Moussaka tradițional grecesc. Vinetele untoase, sosul alb neted și mielul fraged îl fac să merite efortul. Această rețetă simplă servește 6, lăsând o mulțime rămase pentru prânzul de mâine.
Încercați musaca noastră ușoară rețeta, apoi consultați rețetele noastre grecești și rețetele de vinete, cum ar fi musaca noastră ușoară de legume.
Ingrediente
- ceapă 1, tocat fin
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- miel tocat 750g
- scorţişoară 1 lingura
- vin alb 100 ml
- roșii prune tavă de 400 g
- pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri
- vinete 2, feliate
- cartofi 4 decojite, fierte și feliate
Pentru topping
- lapte 600 ml
- frunza de dafin
- boabe de piper negru 4
- unt 75 g
- făină 75 g
- ouă 2
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa în puțin ulei până se înmoaie, apoi adăugați usturoiul. După un minut, se adaugă tocată și se rumenește, rupând eventualele cocoloașe. Adăugați scorțișoara, vinul și roșiile, fierbeți timp de 30 de minute, eliminați excesul de lichid și amestecați pătrunjelul.
-
Pasul 2
Intre timp se rumenesc vinetele in putin ulei pe ambele parti apoi se scurg pe hartie de bucatarie.
-
Pasul 3
Aduceți laptele la fiert cu frunza de dafin și boabele de piper. Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga faina si se adauga treptat laptele, amestecand continuu pana se obtine un sos omogen. Se strecoară și se asezonează.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Sosul de carne fiert și vinetele se pun într-un vas rezistent la cuptor, se pun cartofii deasupra și se condimentează. Bateți ouăle în sosul alb și turnați peste. Coaceți 30-40 de minute până se rumenesc.
Informatii nutritionale
- Kcals 609
- Gras 40.3g
- Saturate 17.6g
- Carbohidrați 28.5g
- Fibră 3.7g
- Proteină 33.7g
- Sare 0,73g