Tipul bucătăriei:
Muschi de vita la gratar cu varza hispi carbonizata si romesco
- servire 4-6
- Uşor
Această rețetă de muschi de vită la grătar cu varză hispi carbonizată și sos romeso este cu adevărat simplă, dar are o mulțime de arome mari. Servită cu romesco, varza hispi este într-adevăr în centrul atenției în acest fel de mâncare. În plus, are sub 300 de calorii.
Ingrediente
- muschi de vita 700g (cereți măcelarul dumneavoastră o bucată întreagă), la temperatura camerei
- varză hispi 1 (cunoscută și sub numele de varză dragă sau varză ascuțită), tăiată în felii cu miezul tare îndepărtat
- lămâie ½, suc
- ulei de măsline extra virgin
- nuci 25 g
- migdale albite prăjite 25 g
- usturoi 1 cuișoare, prăjit până se înmoaie
- ardei rosii prajiti decojiti dintr-un borcan de 200 g
- piure de tomate extra concentrat 1/2 linguriță
- aluat ușor învechit 1/2 felie
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- boia afumată fierbinte 1/4 lingurita
- piper roșu 1/4 lingurita
- oțet de sherry 1-2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Faceți sosul romesco combinând toate ingredientele într-un robot de bucătărie și pulsați până obțineți un sos grosier. Sezon.
-
Pasul 2
Pregătiți-vă grătarul pentru friptură punând cărbunii albi încinși pe o parte a grătarului (sau, dacă folosiți gaz, stingând două arzătoare). Grătiți mușchiul timp de 15-20 de minute peste cărbunii încinși, întorcându-l pentru a se prăji uniform pe toate părțile și îndepărtându-l de cărbuni pe căldură indirectă când flăcările se aprind din cauza grăsimii care picură. Daca ai un gratar cu ceainic, poti pune friptura la foc indirect si inchide capacul. Dacă aveți un grătar deschis, continuați să mutați friptura peste grătar pentru a vă asigura că este gătită uniform pe toate părțile. Utilizare
un termometru pentru a verifica temperatura la miez si cand este la 50 de grade se condimenteaza si se odihneste 15-20 de minute. Alternativ, prăjiți într-o tigaie pentru grătar timp de 10 minute până se carbonizează peste tot, apoi transferați la cuptorul la 220C/200C/gaz 7 timp de 30 de minute, până când mijlocul ajunge la 50C. -
Pasul 3
se odihnește, grătar varza, răsturnând-o astfel încât să fie carbonizată peste tot și frageda. Nu vă fie teamă să se ardă – ar trebui să fie moale și să cedeze, cu urme negre de carbon. Cand s-a fiert, se stoarce peste putina zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei de masline. Se condimenteaza muschiul, se taie si se imparte si varza in farfurii. Se serveste impreuna cu sosul romesco.
Informatii nutritionale
- Kcals 299
- Carbohidrați 8.7g
- Proteină 26.9g
- Gras 16.7g
- Sare 0,3g
- Saturate 4.1g
- Fibră 3.4g