Skip to content

Tipul bucătăriei:

Mușchiu fript cu eșalotă balsamică și Yorkies

Mușchiu fript cu eșalotă balsamică și Yorkies

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Creați friptura de duminică perfectă pentru familia dvs. cu această rețetă ușoară de mușchi de vită friptă cu eșalotă balsamică și Yorkies


Ingrediente

  • mușchiu rulat de vită 2 kg
  • pudră de muștar englezesc 1 lingura
  • eşalotă 10, decojite
  • zahăr brun moale 1 lingura
  • oțet balsamic 1 lingura

yorkies

  • făină simplă 125 g
  • ouă 2
  • lapte 200 ml

sos

  • făină simplă 1 lingura
  • vin roșu 250 ml
  • supa de vita 700 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 230c/ventilator 210c/gaz 8. Freci carnea de vită cu muștar și asezonează. Gătiți într-o tavă timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Adaugati salota in tava, reduceti focul la 160c/ventilator 140c/gaz 3 si continuati sa gatiti 15 minute la 500g de carne pentru carne de vita perfect roz.

  • Pasul 3

    Între timp, pregătiți aluatul de yorkie. Cerneți făina într-un castron mare, asezonați și faceți un godeu în centru. Se sparg ouale si se mixeaza, se adauga laptele treptat, incorporand faina. Bateți până se omogenizează.

  • Pasul 4

    Scoateți carnea de vită din tavă, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească. Dați cuptorul înapoi la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Turnați ½ linguriță grăsime de vită sau ulei de floarea soarelui într-o tavă de brioșe cu 12 găuri și încălziți la cuptor timp de 5 minute. Puneți aluatul între formele de brioșe și gătiți aproximativ 20 de minute până când devine auriu, crocant și bine crescut.

  • Pasul 5

    Între timp punem eşalota într-o tigaie mare, adăugăm zahărul şi balsamul şi gătim, întorcând, până se caramelizează. Pentru a face sosul, scurgeți toată grăsimea, cu excepția 1 lingură, din forma de prăjire și puneți forma la foc mediu. Adaugati faina simpla si gatiti aproximativ 1 minut amestecand continuu. Adăugați vinul roșu și reduceți la jumătate, amestecând pentru a îndepărta orice bucăți caramelizate de pe fundul cratiței. Adaugă supa de vită și continuă să fiarbă până când sosul s-a îngroșat ușor. Se condimentează și se toarnă într-un ulcior pentru a se servi alături de carnea de vită.

#Mușchiu #fript #eșalotă #balsamică #și #Yorkies
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *