Tipul bucătăriei:
‘Nduja pasta mafalde
- serveste 4
- Uşor
Mafalde este o pastă plate și lată, în formă de panglică, încercați-o aici cu un sos de roșii bogat și picant, aromat cu ‘nduja și parmezan. Această rețetă provine de la restaurantul londonez Bancone
Încercați această mafalde de paste nduja, apoi verificați pastele noastre cu sparanghel și hamsii, linguine cu sos de unt de creveți și multe dintre rețetele noastre elegante de paste.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- carne tocată de porc 350 g
- morcov 1, tocat fin
- ceapă 1, tocat fin
- țelină 3 bețișoare, tăiate mărunt
- ulei de masline pentru prăjit
- piure de tomate 1 lingură grămadă
- vin alb 100 ml
- ‘nduja 100 g
- supă de pui 500 ml
- frunza de dafin 1
- tot laptele 150 ml
- paste (mafalde proaspete sau uscate, sau tagliatelle ca alternativă) 500 g
- parmezan 100 g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul într-o caserolă. Adăugați carnea de porc cu un praf de condimente și gătiți până când se rumenește cu adevărat.
-
Pasul 2
Într-o tigaie separată, prăjiți morcovul, ceapa și țelina în puțin ulei de măsline și sare până se înmoaie, dar fără a se colora.
-
Pasul 3
Adăugați piureul de roșii în carnea de porc și amestecați, gătindu-l până ajunge la o culoare portocalie deschisă. Se adauga vinul alb si se fierbe pana se evapora. Acum adăugați legumele fierte la carnea de porc, amestecați bine și apoi adăugați ‘nduja, bulionul, dafinul și laptele. Gatiti usor timp de 2 ore sau pana cand sunt fragezi si redusi. Sezon.
-
Pasul 4
Fierbe pastele în apă cu sare până al dente. Scoateți din apă cu clești (rezervând puțină apă de gătit pentru mai târziu) și adăugați în ragu. Se incorporeaza usor si, daca se usuca putin, se adauga un polonic de apa de gatit si se amesteca la foc pentru a se desface. Serviți imediat cu parmezan ras deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 892
- Gras 40,8g
- Saturate 15.3g
- Carbohidrați 77.3g
- Zaharuri 10.1g
- Fibră 6.7g
- Proteină 46,7g
- Sare 2.3g