Tipul bucătăriei:
Noua tartifleta de cartofi cu salata de cornichon
- servește 4 persoane
- Uşor
Puneți cartofi noi în centrul acestei rețete clasice franceze. Această tartiflette brânză cu șuncă crocantă de bacon este servită cu o salată de cornichon
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- Cartofi Charlotte 1 kg, curățat și tăiat felii în discuri de ½cm
- lănci de slănină afumată 200g
- echalion (lung) șalotă 3, feliate
- crema dubla 300ml
- unt pentru vasul de copt
- reblochon sau taleggio 200g, coaja tăiată, tăiată cubulețe
SALATĂ DE CORNICHON
- otet de vin alb 1 lingură
- zahăr ½ linguriță
- mustar Dijon 1 linguriță
- ulei de masline 2 linguri
- echalion (lung) șalotă ½, tocat mărunt
- cornichoni tocate mărunt pentru a face 1 lingură
- salata mixta 100g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190 ° C / ventilator 170 ° C / gaz 5. Gătiți cartofii într-o tigaie cu apă clocotită până când se înmoaie (continuați să verificați ca să nu înceapă să se destrame), apoi scurgeți bine.
-
Pasul 2
Puneți unturile într-o tigaie antiaderentă și gătiți până când grăsimea începe să se redea. Adăugați șalotii și gătiți până când slănina devine crocantă și șalotii moi și aurii. Scoateți focul și amestecați crema. Sezon.
-
Pasul 3
Ungeți o farfurie de 25cm x 18cm de copt sau gratinată. Strat 1/ 3 din cartofii de pe fund, lingură peste 1/ 3 din amestecul de cremă și se împrăștie peste 1/ 3 din brânză. Repetați încă 2 straturi. Coaceți timp de 30 de minute până când se fierbe și devin aurii. Așezați-vă 5 minute înainte de servire.
-
Pasul 4
În timp ce tartifleta se gătește, amestecați oțetul, zahărul și muștarul. Bateți treptat uleiul de măsline, apoi amestecați șalota și cornișoarele. Condimentați, apoi aruncați frunzele de salată pentru a le servi alături.
Informatii nutritionale
- Kcals 859
- Gras 67.2g
- Saturează 37.2g
- Carbohidrați 36.2g
- Zaharuri 6g
- Fibră 5.6g
- Proteină 24.3g
- Sare 3g