Skip to content

Tipul bucătăriei:

3375

O singură oală butternut și chilli de vită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Ardeiul de vită este un fel de mâncare reconfortant, iar această rețetă cu o singură oală îl face foarte ușor. Acest lucru face un lot mare, astfel încât să puteți îngheța resturile și să le aveți pregătite pentru o masă rapidă la mijlocul săptămânii.


Ingrediente

  • tocătură de vită sau piept sau tibie 1,2 kg, tăiate în bucăți
  • ulei vegetal
  • ceapa 2, tocat
  • pasta de chipotle 2-3 linguri (depinde cat de fierbinte iti place)
  • chimen măcinat 1 lingura
  • oregano uscat 1 lingura
  • făină simplă 2 linguri
  • pudră de cacao 2 linguri
  • cub de supa de vita 1, sfărâmat
  • passata cutie de 400 g
  • dovleac (curățați înainte de cântărire) 500g, tăiate în bucăți
  • orez basmati 150 g
  • ardei rosii 2, semințe și tăiate în bucăți de dimensiuni similare cu dovleceii
  • fasole în sos chilli cutie de 400 g
  • fasole neagra Tavă de 400 g, clătită și scursă
  • cheddar ras sau ceapa primavara sau smantana sau chipsuri tortilla

Metodă

  • Pasul 1

    Rumeniți carnea de vită, în reprize, în 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă. Pune carnea de vită deoparte. Adăugați 500 ml apă în tigaia pentru rumenire, aduceți la fierbere, apoi răzuiți orice suc de carne blocat cu o lingură de lemn înainte de a stinge focul.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pune 1 lingură ulei și ceapa într-o tavă și gătește ușor până se înmoaie. Se amestecă pasta de chipotle, chimenul, oregano, făina, cacao și cubul de bulion și se amestecă, gătind 2-3 minute. Amestecați treptat apa de vită din tigaia de rumenit, apoi adăugați carnea de vită și passata. Adăugați apă până când toată carnea de vită este aproape acoperită. Aduceți la fiert, apoi acoperiți cu un capac și transferați la cuptor. Se coace 2 ore.

  • Pasul 3

    Se amestecă dovleceii și, fără capac, se dau înapoi la cuptor pentru încă 15 minute. Se amestecă orezul și ardeii și se mai coace încă 20 de minute, adăugând mai multă apă dacă este nevoie. Se amestecă fasolea în sucul de ardei iute și fasolea neagră și se da la cuptor încă 10 minute până când totul este fierbinte, iar dovleceii și orezul sunt fragezi.

  • Pasul 4

    Serviți cu brânză rasă, ceapă de primăvară, cuburi de smântână și chipsuri tortilla.

Informatii nutritionale

  • Kcals 625
  • Carbohidrați 55.2g
  • Proteină 41.3g
  • Gras 24.7g
  • Sare 1g
  • Saturate 8.6g
  • Fibră 8.6g
#singură #oală #butternut #și #chilli #vită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *