Skip to content

Tipul bucătăriei:

oaie cu curry din India de Vest

oaie cu curry din India de Vest

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Carnea de oaie este doar miel care are doi ani sau mai mult, așa că necesită gătire lentă pentru a deveni fragedă. Are o aromă puțin mai puternică decât mielul, care rezistă bine condimentelor din India de Vest precum scorțișoara, cuișoarele și ienibaharul în acest curry ușor.


Încercați această carne de oaie cu curry din India de Vest, apoi verificați rulourile noastre de oaie din Sri Lanka, keema de oaie și plăcinta cu oaie cu curry.

Ingrediente

  • pulpă de oaie tăiată 2 kg, tăiate în bucăți de aproximativ 5 cm
  • usturoi 6 cuișoare grase, tăiate mărunt
  • foi de dafin 6 proaspete
  • bete de scortisoara 2 mici
  • boabe de piper negru 10
  • pudră blândă de curry 2 lingurite
  • ienibahar măcinat 1 lingura
  • cuișoare 1 linguriță nivelă
  • nucsoara proaspata ½, ras fin
  • otet din malt 5 linguri
  • scotch bonnet chilli 1 (dacă vă place fierbinte)
  • ardei iute roșu lung 1-2, tocate mărunt
  • ulei de floarea soarelui aproximativ 6 linguri
  • ceapa 2 mari, feliate
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • sare de mare în fulgi 1 lingură grămadă
  • zahăr muscovado închis 2 linguri pline

Metodă

  • Pasul 1

    Pune carnea de oaie într-un castron mare și adaugă usturoiul, foile de dafin, batoanele de scorțișoară, boabele de piper, pudra de curry, ienibaharul, cuișoarele și nucșoara rasă. Frecați condimentele în bucățile de carne. Se presară peste 3 linguri de oțet și se aruncă prin carne. Pentru a evita potențiala agonie, adăugați și amestecați chilli folosind o lingură. Acoperiți și lăsați la marinat cel puțin 3 ore (sau până la 12 ore dacă aveți timp).

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 170c/ventilator 150c/gaz 3. Încinge 2 linguri ulei într-o caserolă mare ignifugă și prăjește carnea de oaie cu usturoi și condimente în reprize până se rumenește pe toate părțile, adăugând mai mult ulei când este necesar. Transferați carnea pe o farfurie și lăsați-o deoparte. Mai adauga putin ulei in caserola si caleste ceapa pana se inmoaie si devine aurie. Deglazează tigaia cu oțetul rămas, amestecând pentru a ridica sedimentul de pe fundul tigaii.

  • Pasul 3

    Întoarceți carnea și amestecați-o în ceapă. se adauga rosiile, sarea de mare, zaharul si 150 ml apa. Aduceți la fiert. Acoperiți cu un capac și transferați la cuptor. Gatiti 2-2 ore si jumatate pana cand carnea este foarte frageda. Puteti servi curry-ul cu orez, prajit cu ceapa moale si jumatate de tava clatita si scursa de fasole.

Informatii nutritionale

  • Kcals 528
  • Gras 28.9g
  • Saturate 10.9g
  • Carbohidrați 14.9g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 53g
  • Sare 2,55g
#oaie #curry #din #India #Vest
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *