Skip to content

Tipul bucătăriei:

oală de bibilici

Oală de bibilici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

O alternativă delicioasă la carnea de pui, bibilica face acest fierbinte să fie paradistic. Aceasta reteta combina ciupercile buton si cartofii Charlotte cu usturoi si cimbru, fierti in vin rosu.


Ingrediente

  • ceapă 1 mare, tocat
  • ulei de masline
  • bibilică 1, tăiat în 8 bucăți
  • făină pentru praf
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • cimbru 4 crengute
  • ciuperci de buton de castan 300 g
  • vin roșu 400 ml
  • supă de pui 200 ml
  • cartofi Charlotte 12 mari, decojite dar lăsate întregi
  • unt

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ceapa în puțin ulei pentru câteva minute într-o caserolă până se înmoaie, pudrați bibilica în făină și adăugați în tigaie. Se prăjesc la foc mare în loturi până începe să se rumenească.

    Se amestecă usturoiul, cimbrul și ciupercile, apoi se adaugă vinul. Se aduce la fierbere, se adaugă bulionul și se fierbe timp de 5 minute sau până când carnea este fiartă. Dacă sosul este foarte lichid, scoateți carnea și reduceți timp de un minut.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Se fierb cartofii 15 minute, se scurg, se răcesc, apoi se feliază subțire. Aranjați cartofii deasupra caserolei astfel încât să se suprapună.

    Lucrați din exterior în interior (nu vă faceți griji dacă ajungeți cu un decalaj la mijloc). Ungeți cu unt și coaceți timp de 20 de minute până devin crocante.

Informatii nutritionale

  • Kcals 579
  • Carbohidrați 42.1g
  • Proteină 34.8g
  • Gras 26.8g
  • Sare 0,69g
  • Saturate 11.8g
  • Fibră 3.9g
#Oală #bibilici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *